CHP'yi kim karıştırıyor?

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Şaban Sevinç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın da Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı yönünde bir iddia ortaya attı.

CHP'yi kim karıştırıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddiayı yalanlayan Yavaş, "Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok, Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli." dedi.

Yavaş, daha sonra Şaban Sevinç'in 'partiyi karıştırdığını' öne sürdü.

Mansur Yavaş, "Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor? CHP yüzyılı aşmış bir parti... Nasıl karar alacağı belli! Kuralları belli. Şaban (Şaban Sevinç) herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Bu polemik de gösteriyor ki CHP’nin derinlerinde ciddi bir cumhurbaşkanlığı yarışı şimdiden başlamış.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Bizim iki cumhurbaşkanı adayımız var biri İmamoğlu biri Yavaş” açıklamasından sonra Mansur Yavaş olayları relaks bir şekilde takip eder ve günü gelince atağa kalkma gibi bir planlama yaparken, İmamoğlu taraftarları bu konuda oldukça cesur ataklar ve açıklamalar yapıyor.

Şaban Sevinç belli ki İmamoğlu ile olan özel hukuk ve “tamamen duygusal” ilişkisi sebebiyle olacak ki  İmamoğlu’na Cumhurbaşkanlığı misyonu biçerken, Yavaş’a da cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevini reva görmüş.

Yavaş’ın açıklamalarının satır arasında “bu yarışta ben de varım ve iddialıyım” mesajını almak erbabı için çok zor değil. Kendi niyeti ve hedefi bu olmasına rağmen Şaban Sevinç’in bir şeyler ortaya atmasından da belli ki yarış oldukça çekişmeli geçecek.