CHP, Uyumu Yakaladı

Eski başkanı partiden ihraç, yeni başkan adayı ve taraftarlarına ihraç tehdidi iddiaları, basına kapalı kongre ve CHP'de yıllar sonra Milletvekili Gürsel Erol ile uyumlu çalışacak bir yönetim… CHP Olağanüstü Kongresinden uyumlu çalışma ve birlikte olma tablosu nihayet çıktı.

CHP, Uyumu Yakaladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde geçmişten bugüne önemli bir varlık gösteremeyen ancak 41 yıl sonra bir milletvekili kazanması ile öne çıkan CHP; sandıkta Gürsel Erol’un gösterdiği bu başarıya rağmen, teşkilat olarak sahada bir varlık gösteremedi ve halkı merkezine alan bir çalışma ortaya koyamadı.

MİLLETVEKİLİ-TEŞKİLAT UYUMSUZLUĞU
Cumhur İttifakı bileşenlerinin de katkısı ve oyları ile 41 yıl sonra ilimizden ilk kez bir milletvekili çıkartan CHP, bu zaferini kutlama gereği bile duymadı. Zira seçim sürecinde Gürsel Erol’un kampanyasına destek vermek ve katkı sağlamak şöyle dursun engel olunmaya ve ket vurulmaya çalışıldığı iddia edilmişti. 

Bu tabloyu gören Gürsel Erol ise kendi kurduğu ekip ve  kadro ile saha çalışması yaptı.

Farklı partilere mensup yerel dinamik ve aktörlerden oluşan bir danışma kurulu ile yerel politikalar üretirken, ulusal bazlı danışmanları ise genel politikaya dair istişarelerde bulundu ve politikalar çizdi.

TEŞKİLATLA TAM UYUM
Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin yeni il başkanı Coşkun Çağar Duran ve eski Başkan Yavuz Doğdu’yu da yanına alarak, cumartesi günü gerçekleştirilen olağanüstü il kongresini değerlendirdi,  birlikte güç ve tam uyum mesajı verdi.

“KAPALI KONGRE, TÜZÜĞÜN GEREĞİ”
 Kongrenin basına kapalı olmasına yönelik eleştirilere açıklık getiren Milletvekil Erol, olağanüstü kongrelerin tüzük gereği basına kapalı yapıldığını ifade etti.
Partinin anayasasının tüzük olduğunu belirten Erol, “Tüzük neyi emretmişse siz ona uymak zorundasınız. Dün kongremiz konuklara ve basına kapalı yapıldı. Bunun nedeni olağanüstü kongrelerde konuşma olmadığı için bu kongreler sadece seçimin yapıldığı kongrelerdir. Tüzük hükmüne göre; olağanüstü kongrelerde sadece kongre üyeleri çağrılır. Burada herhangi bir art niyet veya kısıtlamaya yönelik bir şey yoktur. Kongremiz yeni bir delege ile yapılmadı, geçmiş kongreyi toplayan delege ile yapıldı” diye konuştu. 

YENİ HEYECAN VE YENİ BİR UMUT  
Kongrenin demokratik bir ortamda geçtiğini belirten Erol, “Cumartesi günü yapılan kongremizde Elazığ’da yeni bir heyecan ve umut yaratacak ekip seçtik. Hem partinin geleneğini, kültürünü bilen eski arkadaşlarımız var hem de bu süreçte partimize kazandırdığımız genç arkadaşlarımız var. Yeni meslek gruplarından arkadaşlarımız var. Ben hepsine bize destek verdikleri için ve bu il örgütünde görev aldıkları için teşekkür ederim. Bundan sonra Elazığ’da farklı bir siyaset dili oluşturacağız.”

“SEÇİLMEK DEĞİL, BAŞARMAK ÖNEMLİ”
 Bugüne kadar siyasetin sadece parti içinde görevlere seçilmek olarak görüldüğünü ancak siyasetin asıl amacının ve hedefinin bu olmadığını belirten Erol, “Siyasette doğru sonuç; partiniz lehine artı katılım varsa, oy artışınız varsa ve partiniz adına siyasi bir sonuç değişmişse başarı olur. Yoksa başarı, kongrede seçim kazanmak değildir. O ego tatmini olan insanların, kişiliği gelişmemiş olan insanların kendilerini tatmin etmekten başka hiçbir şey değildir” ifadelerini kullandı.

GÜLE GÜLE…
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, siyaseti partide bir makama gelip herhangi bir başarı hikâyesi yazamayan, buna karşın halkla birlikte ve onların gönüllerine dokunarak başarı hikâyesi yazanların önünü kesme iddiasında olan ve bütün iddiasını parti yönetimi ile ortaya koyanlara “güle güle” dedi.

SAHADA GÜÇLÜ BİR CHP
Bugüne kadar sadece Milletvekili Gürsel Erol ile temsil edilen ve sahada kendisi tek başına olan CHP’de, bugünden sonra güçlü bir kadronun da sahaya inmesi ve halkla buluşması bekleniyor.

Olası bir Millet İttifakı iktidarında ülkeyi yönetecek olan kadroların halka daha sık bir araya gelmesi, şehrin ve ilçelerinin sorunlarını yerinde görüp çözüm önerilerini sunmaları için sahayı tarama programları yapan yeni CHP Yönetiminin, Milletvekili Gürsel Erol’un da vereceği katkı ve güçle yeni döneme yeni bir heyecanla girmeleri bekleniyor.