CHP mi büyüyor Ak Parti mi çakılıyor?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrıları sürerken ASAL Araştırma da Ağustos 2024 anketi sonuçlarını açıkladı. İki bin kişiyle gerçekleştirilen ankette katılımcılara 'Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi.

CHP mi büyüyor Ak Parti mi çakılıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 34.5'i CHP'den yana görüş belirtirken, AK Parti'ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 29.8'de kaldı. Aynı ankette olası bir seçimde MHP'ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı da yüzde 10.1 oldu.

CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği tarihi başarının ardından ekonomide ki istikrarsızlık ve hayat pahalılığı da gösteriyor ki ülkemiz de bir erken seçim senaryoları yazılmaya başlandı.

Her ne kadar CHP erken seçim istiyor olsa da enflasyonun ezip geçtiği büyük bir kitle de sandığın biran evvel gelmesini istiyor.

Anketlerde CHP’nin önde çıkması, sorunları çözecek bir zihniyet ve kadroyu işbaşına getirmekten ziyade bu tablonun asıl müsebbibi   Ak Partiyi iktidardan indirmenin bir aracı olarak görülüyor. Zira erken seçim isteyen de oyunu CHP’ye vermek isteyende de sorunları CHP’nin çözeceğine olan güven ve beklenti çok yok.

Vatandaşlar en çok da adaletteki sorunlar, yolsuzluk ve adam kayırmada zirve ve tavan yapan Ak Partinin bir yenilgiyle yüzleşmesini istiyorlar.

CHP’li belediyeler   hiçbir hizmeti olmadan hala favori ise ve oyları her gün artıyor ve buna karşın Ak Partinin oyları düşüyorsa bu CHP’nin başarısı değil, halkın Ak Partiyi artık sırtında taşımak istememesinden kaynaklı sosyolojik bir vakadır.

Umarız sokağın ve halkın bu görüşünü Ak Partinin akıllı danışmanları da görür ve gerekli önlemleri alırlar. Yoksa yapacak bir şey yok… Her iktidarın bir sonu, her çıkışın bir çöküşü hatta çakılışı olur.