CHP İl Başkanı Duran: 'Medeni Kanun, Kadın Hakları Konusunda Bir Milad Olmuştur'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Çoşkun Çağlar Duran Medeni Kanunun kabul edilişinin 95. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP İl Başkanı Duran: 'Medeni Kanun, Kadın Hakları Konusunda Bir Milad Olmuştur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Başkanı Duran, özellikle kadınlara tanıdığı haklar açısından toplumun aydınlık yüzünü oluşturan Medeni Kanun kapsamında kadın erkek eşitliği konusunda büyük bir ilerleme kaydedildiğini belirtti.

"Kadın hakları konusunda ise bir milad oluşturmuştur"
CHP Elazığ İl Başkanı Av. Çoşkun Çağlar Duran Medeni Kanunun kabul edilişinin 95. yıl dönümünde yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;  “Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının oluşturduğu T.B.M.M.'nin yaptığı köklü değişiklikler arasında hiç kuşkusuz en önemli değişiklik Medeni Kanun’un kabulüdür. 17 Şubat 1926 Medeni Kanun’un kabulü sosyal alanda eşitlik anlayışının temelini atmış,aile yapısında önemli değişiklikler meydana getirmiş ,kadın hakları konusunda ise bir milad oluşturmuştur.Bu Kanun ile mahkemelerde tanıklık yapma, miras ve boşanma konularında kadın ve erkek eşit hale getirilmiş, evliliklerde resmi nikah yapma zorunluluğu , tek eşle evlilik esası benimsenmiştir. Türk Medeni Kanunu hukuk düzenine geçişin belgesi, bir hukuk ve uygarlık anıtıdır"dedi.

"Eşitlik ve özgürlük yolunda atılan en önemli adımdır"
Medeni Kanunun kabulünün özgürlük yolunda atılan en önemli adım olduğunu belirten İl Başkanı Duran, açıklamasının devamında şu ifadelere verdi; “Medeni Kanunun kabulü; eşitlik ve özgürlük yolunda atılan en önemli adımdır. 

 Kadının birey olarak haklarının korunması, toplumsal barışın sağlanması yönünden, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinden bir an bile ayrılmadan, aynı azimle çalışacağımızı bildirir, Medeni Kanunumuzun kabulünün 95. yıldönümünü kutlarım" diye konuştu.