CHP, eski CHP değil

Bazı dostlarımız bizi 'CHP'yi fazla öne çıkarıyor' diye belki yine eleştirecekler ama görünen şu ki yeni CHP, klasik, halktan ve halkın değerlerinden uzak kalan eski CHP'den uzaklaştığı için daha da kabul görüyor ve takdir topluyor.

CHP, eski CHP değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partideki değişim ve dönüşüm ile yumuşama eğilimi, bugüne kadar basmakalıp olarak uygulanan jakoben anlayış bu partiyi iktidar yapmadığı gibi yerinde saymasını sağlamıştı.

Özgür Özel’in Genel Başkanlığıyla birlikte birçok ezber bozuldu ve yeni CHP on yıllar sonra birinci parti konumuna yükseldi.

Genel CHP jargonunun aksine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Özel görüşmede, Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’na hitap ettiği oturumda, geçirdiği kaza nedeniyle bulunamadığı için üzüntülerini dile getirdi. 

CHP’nin Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Özel, Filistin halkının mücadelesinde her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını vurguladı. 

Mahmud Abbas ise Özel’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihini ve Filistin davasına süren desteğini çok iyi bildiklerini, bu destekleri ve yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını aktardı. 

Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Bu görüşmeye statükocu ve gardırop CHP’liler belki kızacak ve olumlu bakmayacak ama Özgür Özel’in yaptığı doğru ve cesur bir hareket.

Filistin meselesine tüm siyasi partilerin topyekûn sahip çıktığı bir ülke konumunda olan Türkiye’nin bu tutumu başta terör olmak üzere ulusal güvenlik konularında da öne çıkmalı ve önemli konularda güçlü ve ortak bir milli irade ortaya konmalı.