CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: Ak Parti'de Milletvekilliği Özel Statülü Devlet Memurluğuna Dönüşmüş Durumda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hayvanları Koruma Kanun'da yapılacak değişikliklerin Meclis görüşmesi esnasında 'evet' oy veren Ak Partili Milletvekillerini sert bir dille eleştirdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol:  Ak Parti'de Milletvekilliği Özel Statülü Devlet Memurluğuna Dönüşmüş Durumda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’nin geçmişte devlet adamlığından, siyasi gelenekten ve bürokrasiden gelen milletvekilleriyle iyi bir kadroya sahip olduğunu ancak günümüzde Ak Parti Milletvekilliğinin özel statülü devlet memurluğuna dönüştüğünü, elini indir kaldır mantığıyla siyaset yapıldığını belirterek Hayvanları Koruma Kanunu’da yapılacak değişikliklere “evet” oyu veren vekillerin evde çocuklarının yüzüne bakamayacağını söyledi.

“AK PARTİDE MİLLETVEKİLLİĞİNİ ÖZEL STATÜLÜ DEVLET MEMURLUĞUNA SEVİRMİŞ BİR ZİHNİYET GÖRÜYORUM”

 Meclis’te yaptığı konuşmada Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişiklilere “evet” oyu veren Ak Partili vekilleri eleştiren Milletvekili Erol: “Saadet Partisinin verdiği araştırma önergesinin içeriğinde aslında 2 tane önemli konu var. Birincisi, yokluk ve yoksulluk üzerine, ikincisi de AK Parti'nin kadrolarının pervaz tanımaz şımarık tavırlarından kaynaklı. Aslında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin grubundan bu tarafa doğru baktığınız zaman parti ayrımı yapmaksızın kendi illerinde siyasette etki alanı oluşturan, emek veren, bedel ödeyen insanları burada milletvekili olarak karşımda görüyorum ama bu tarafa baktığınız zaman, milletvekilliğini daha çok özel statülü devlet memurluğuna çevirmiş bir zihniyetle seçilmişleri görüyorum. Bunun nedenini şöyle açıklayayım: Geçmişte AK Parti'nin kuruluş yılına, 2001 yılında gittiğiniz zaman, 2002 yılından itibaren Parlamentodaki yapısına baktığınız zaman gerçekten iyi bir kadroya sahiplerdi yani devlet geleneğinden gelen, bürokrasiden gelen, siyasi gelenekten gelen, dava adamlığından gelen isimler vardı; mesela, Cemil Çiçek vardı, Abdülkadir Aksu vardı, Köksal Toptan vardı, Hüseyin Çelik vardı, bunun gibi birçok isim vardı ama şimdi baktığınız zaman tamamen özel statülü devlet memurluğuna dönmüş; elini kaldır, elini indir. Bu mantıkla, zihniyetle siyaset yapan bir partiyle karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

 “OY KULLANIRKEN GRUP BAŞKAN VEKİLİNE BAKIYORLAR”

Ak Partili Vekillerin kendi iradeleriyle oy kullanmadıklarını vurgulayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: “Gruba bakıyorum yani salon bomboş; ya, bir kanun görüşmesi var, Grup Başkan Vekili "evet" oyu kullanırken, elini kaldırırken eğer görmüyorlarsa kaldırmıyorlar veya "hayır" oyu kullanacaksa yine kaldırmıyorlar. Neye "evet" verdiğini ve neye "hayır" diye oy kullandığını bilmeyen bir grupla karşı karşıyayız. Birincisi, siyaseten bunu değerlendireyim.” dedi.

“VEKİLLİĞİ İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ TAKİP EDECEK BİR MAKAM OLARAK GÖRÜYORSUNUZ”

Konuşmasında Ak Partili Milletvekillerine yönelik eleştirilerini sürdüren Erol, “Sevgili milletvekilleri, ben çoğunuzu seçim bölgenizden de biliyorum, yaptığınız işlerden de biliyorum. Siyaseti nasıl kullandığınızı da biliyorum, hepinizi biliyorum, merak etmeyin. Ben burada bir değerlendirme, bir tespit yapıyorum. Ak Parti'deki milletvekilliği kendi alanında, bölgesinde, seçim çevresinde, sokakta karşılığı olan, emek verilmiş, geçmişteki kadrolarınız gibi dava adamlığı değil, özel statülü devlet memurluğu, işini gücünü takip edecek bir makam olarak görüyorum. Bununla ilgili aksi düşünceniz varsa burada anlatırsınız.” dedi.

“ÇOCUKLARINIZIN YÜZÜNE BAKAMAYACAKSINIZ”

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişikliklere “evet” oyu verecek olan Milletvekillerinin evde çocuklarının yüzüne bakamayacağını belirten Milletvekili Erol: Bunun en güzel örneği ne biliyor musunuz yani özel statülü devlet memuru olduğunuzun en güzel örneği; hayvan hakları kanun teklifine burada evet demeniz.  Eminim ki evinizde köpeği olan çocuklarınızın yüzüne bakamayacak şekilde mahcubiyet yaşarken ama bunu bir parti politikası olarak düşündüğünüz için asla kendi iradenizle oy kullanamazsınız. Öyle bir cesaretiniz de yok, öyle bir yüreğiniz de yok. Bunu açık ve seçik net söylüyorum. 

“KUYRUK VARDI AMA ALIM GÜCÜ DE VARDI”

Türkiye’de alım gücünün düştüğüne ve yoksulluğun arttığına da değinen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol: “Geleyim yokluk ve yoksulluk meselesine. "CHP" deyince aklınıza ne geliyor? Sevgili milletvekilleri, size soruyorum CHP'nin iktidarlarında "CHP" deyince aklınıza ne geliyor?  Kuyruklar geliyor değil mi? Evet, bizim dönemimizde kuyruk vardı var. Bizim dönemimizdeki kuyruk ne zaman vardı? 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı'nda. Bütün dünya ülkelerinin ambargosuna rağmen dünyaya meydan okuyarak Kıbrıs Barış Harekâtı'nı yaptı; Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan Kıbrıs'ın Beşparmak Dağlarına milliyetçiliği yazdılar ve bütün ambargo ülkelerinin ambargo uyguladığı zaman nerede ambargo vardı? Yağda, gazda, petrolde ama insanların alım gücü vardı, alım; cebinde parası vardı, alım gücü vardı, yoksulluk yoktu, yokluk vardı çünkü parası var, alacağı mal yoktu. Peki, şimdi ne var? Her şey var marketlerde, her şey var tezgâhlarda ama fakirlik var, yoksulluk var, alım gücü yok insanların...” şeklinde konuştu.
    
Milletvekili Erol, “Onun için elinizi vicdanınıza koyarak süreci değerlendirmenizi rica ediyorum. Hepinize saygılar sunarım.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.