CHP'de Yerel Seçim Korkusu

Seçim mağlubiyetine doymadığı için görevinden ayrılması istenen ancak kendisi buna direnen Kılıçdaroğlu'nun, kurultayı yerel seçimlerden sonraya bırakma düşüncesi partide isyan oluşturdu. 

CHP'de Yerel Seçim Korkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'deki değişim hareketinin öncülerinden biri olan ve gerekirse her türlü sorumluluğu almaktan çekinmeyeceğini söyleyerek genel başkanlık koltuğuna aday olabileceğinin sinyalini veren CHP Grup Başkanı Özgür Özel, beklenen kurultay ile ilgili konuştu.

Özel, "Kurultay, mutlaka yerel seçimden önce yapılmalı. Çünkü yaşadığımız bir seçim var. Seçimden sonra içine düşmüş olduğumuz bir durum var. Buradan çıkmamız, tabanımızı ve halkımızı umutlandırmamız, heyecanlandırmamız ve marttaki yerel seçimlere hazırlanmamız gerekiyor. Eğer biz bu şekilde hareket edersek sandıktan olumsuz tablolar çıkabilir ve bunun telafisi ağır olur" ifadelerini kullandı.

Benzer bir endişeyi de geçtiğimiz gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dile getirmiş ve bu durumda yerel seçimlere gidilmesi halinde Ankara ve İstanbul’u kazanmanın zor olacağını dile getirmişti.

Tüm bu açıklamalardan anlaşılan şu ki CHP’yi yerel seçim korkusu sarmış. Muhtemelen ülke genelinde bir ittifak da sağlanamayacağı için CHP bu seçimlerde kendi adayının popülaritesi ile Ak Parti düşmanlığını birleştirip büyük şehirleri almaya çalışacak.

  Kıl payı kazanılan İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerini İyi Parti ve HDP’nin desteğini almadan yeniden kazanmanın mümkün olmadığını gören İmamoğlu ve Özgür Özel’in söylediklerine kulak tıkanırsa CHP’yi bir de yerel seçim hezimeti bekliyor demektir.