CHP'de Gürsel Erol Senaryosu

31 Mart seçimleri yerel bir özellik ve karaktere sahip olsa da sonuçları itibarıyla özellikle CHP'de yeni bir dönemin de başlangıcı ve miladı olabilir.

CHP'de Gürsel Erol Senaryosu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'nin 38. Olağan Kurultayını kaybeden eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'a hazırlandığı gibi bir iddia siyasi kulislerde sıklıkla dile getiriliyor.

Ankara'daki ofisinden çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu'nun, olağanüstü Kurultay için 550 delegeyi imza vermeye ikna ettiği ve resmi başvuru için yerel seçimleri beklediği de iddialar arasında.

Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayda kendisi aday olmak istiyor ancak kurmayları, Kılıçdaroğlu'nu 'geçiş dönemi' konusunda ikna etmiş gibi görünüyor.

Bu değerlendirmelere kulak veren Kılıçdaroğlu'nun ülke genelinde CHP tabanının yakından tanıdığı,  siyaset tarzını benimsediği, parti ilkelerinden ve özellikle Atatürk ilkelerinden taviz vermeyip terör örgütlerine karşı sert ve net söylemleri olan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'u aday gösterebileceği konuşuluyor.

4 Kasım’da yapılan CHP Kongresinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ve yeni Genel Başkan Özgür Özel ve ekibinin yanlışlarını yapıcı bir üslupla eleştiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kurultay sonrası CHP'nin karar organı olan Parti Meclisi üyeliğini de kaybetmişti.

31 Mart yerel seçimlerinin sonucu ne olursa olsun CHP’de olağanüstü bir kurultay hamlesi gerçekleşecek. Özel’den umduğunu bulamayan CHP tabanı şimdiden Kılıçdaroğlu’nu arar hale geldi.

Olası bir CHP olağanüstü kongresinde İlimiz milletvekili Gürsel Erol’un CHP Genel Başkanlığına seçilmesi, CHP’yi içinde bulunduğu sarmaldan kurtarmak yanında ilimiz açısından da önemli kazanımları olacak bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, milletvekilliği ve bakanlık görevlerini çok iyi yapabilecek ve iz bırakan eserler ortaya koyacağı gibi CHP Genel Başkanlığında da partisini bulunduğu noktadan daha ötelere taşıyacak örnek bir siyaset tarzı ve başarısı ortaya koyabilir.

CHP içindeki tüm bu senaryolardan iki sonuç çıkartılabilir. Bunlardan birincisi CHP Milletvekili Gürsel Erol’u daha parlak, üst siyasi ve idari görevlerin beklediği, ikincisi bir parti genel başkanının Elazığlı olup şehrine önemli hizmetlerin gelmesini sağlaması.

Muhalefette bir milletvekili olarak her biri bir amfi kapasitesinde olan üç okulu şehrine kazandıran bir siyasetçi, genel başkan sıfatıyla şehre neler kazandırır varın siz düşünün.