Çevre Kirlendi, Şimdi Temizlik Vakti

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde en çok ziyaret edilip zaman geçirilen alanlar Hazar Gölü kıyıları ile mesire alanları oldu.

Çevre Kirlendi, Şimdi Temizlik Vakti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle sıcaklıktan bunalan insanlarımız soluğu Hazar Gölünde aldı ve hem serin mekânlarda dinlendi hem de piknik yaptı. Hazar gölü çevresinin bir bölümü Sivrice Belediyesinin görev sahası içinde diğer alanlar ile İl Özel İdaresi sahası içerisinde.

Yoğun geçen uzun tatilin ardından bu bölge oldukça kirlendi ve çöpler birikti. Günlük alınan çöpler olmakla birlikte haftalardan beri sahada alınmayı bekleyen çöplerimiz var.

Yaz tatili devam ettiğine göre ve halkımızın şehirden kaçmak için aklına ilk gelen mekan Sivrice olduğuna göre bu alanlar periyodik ve etkin bir şekilde temizlenmeli ve özellikle dışardan gelen misafirlerimize mahcup olunma konumuna düşülmemeli.

Gerekirse tüm kurumların işçi ve araçlarından oluşan ve STK ile çevreci gönüllülerden destek alınan kampanyalar düzenlenerek hem çevre bilinci oluşturulması hem de alanın temizlenmesi adına adımlar atılabilir.