ÇEP'i kurma zamanı geldi

Siyasette seviyesizliğin tavan yaptığı bir dönemde son 1 haftada 5 yeni siyasi parti kuruldu.

ÇEP'i kurma zamanı geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının internet sitesinde "faaliyette olan siyasi partiler" listesine göre Büyük Türkiye Partisi, Adalet ve Çağrı Partisi, Sosyalist İktidar Partisi ve Güçlü Anadolu Partisi 19 Ağustos'ta, Cumhuriyetçi Aydınlık Partisi ise 21 Ağustos'ta kuruldu. Böylelikle ülkedeki parti sayısı 151'e yükseldi.

Maşallah sayısına bereket. Az değil 151 siyasi partimiz var bu ülkede. Anlaşılan siyasi parti sayısı enflasyonla yarışıyor ve bir türlü durdurulamıyor.

İttifak sisteminin doğurduğu bir durum oldu her önüne gelenin parti kurması.

Tek başına hiçbir karşılığı ve halkta özgül ağırlığı olmayan siyasi partiler, sırf bulundukları İttifaklar sebebiyle değerli olabiliyor, menfaatlenebiliyor. Değerli olmakla kalmıyor yüzde bir dahi oyu olmayan siyasi partiler bir bakıyorsunuz 20 ya da 10 milletvekili ile mecliste temsil edilebiliyor.

14 Mayıs 2023 seçimleri esnasında 6’lı masa üyesi siyasi partilerde bunun somut yansımalarını gören ve içinde siyaset nehirleri durdurulamaz bir coşkuyla akanlar hemen bir siyasi parti kurarak olası paylaşımlarda kendine yer edinmeye çalışıyorlar.

Şahsen bizim de gençlik yıllarımızda Mustafa arkadaşımızla birlikte ÇEP adıyla bir parti kurma hayalimiz vardı. Biz de bu hayalimizi gerçekleştirsek mi acaba? Hazır sayı 151’e çıkmışken bu sayı bizim partiyle neden 152’ye çıkmasın ki.  Bu da bizim Türk demokrasisine bir katkımız ve armağanımız olsun.

ÇEP’in açılımı mı? O da bizde kalsın.