Çelikten Okul Mantıklı Mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Elazığ'a geldi ve resmi ziyaretlerin ardından merkeze eğitim ve okulları alan teknik bir toplantı yaptı.

Çelikten Okul Mantıklı Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bir kısmı Elazığ depreminde yıkılan sınıfların yerine inşa edilmek üzere 67 tane proje planladıklarını ifade eden Bakan Tekin, bunun yaklaşık bedelinin  3 milyar TL civarında olduğunu söyledi.

Bu önemli bir kaynaktı Elazığ İçin. Bakan Tekin bu müjdesinin ardından bu okullarda 19 tanesini,  daha erken yapılıp hizmete sunulması amacıyla çelik yapı olarak planladıklarını arazinin konumuna göre bir kat ya da iki kat olarak inşa edeceklerini söyledi.

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde ilk kez köy evlerinde uygulanan ancak hem maliyet hem de kullanışlı olmaması sebebiyle bu projeden vazgeçilip 6 şubat depremi sonrası betonarme yapıya dönülmesine rağmen bazı okulların çelik konstrüksiyon ile yapılmasının planlanması çok mantıklı olmasa gerek.

Okul gibi hareketli ve çok öğrenci sirkülasyonunun yaşandığı mekanları betonarme tekniğiyle yapmak yerine çelikten inşa etmek, birkaç yıl sonra yıpranmayı ve hatta yenilenmeyi gerektirebilir. 

Milli Eğitim Bakanlığının Elazığ’da 19 okulu çelik  konstrüksiyon tekniğiyle yapılma fikrini bir daha gözden geçirmesi, bu tür ev ve yapılarda ikamet edenlerle görüşüp, bu bilgileri okulların özel konumunuda dikkate alarak planlaması gerekiyor.