Çelikdemir: Gümüşkavak Cazibe Merkezi Haline Gelecek

31 Mart yerel seçimleri öncesi yaşadıkları mahallelere hizmet etmek için yarışan muhtar adaylarının çalışmaları da yoğun bir tempoda devam ediyor.

Çelikdemir: Gümüşkavak Cazibe Merkezi Haline Gelecek

Şehrimizin en eski ve köklü yerleşim alanlarından olan Gümüşkavak Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet Çelikdemir, çalışmalarını sürdürüyor.

Gümüşkavak’a 2019 seçimleri öncesi verilen çok sayıda söz ve vaatlere rağmen mahallelerine yeterli hizmet gelmediğini ifade eden Çelikdemir;  “Yüzyıllara uzanan geçmişiyle eski ve köklü bir mahalle olan Gümüşkavak, bu özelliğinden dolayı eski ve depreme dayanıksız yapılardan oluşmaktaydı. Bu gerçeği bilen geçmiş belediye başkanlarının hemen hepsi mahallemize kentsel dönüşüm yapacaklarını vaat etmelerine rağmen bu konuda çalışmayı şahin Şerifoğulları yaptı. 24 Ocak 2020 depreminden sonra yapılarımızın önemli bir bölümü ağır hasarlı olunca TOKİ tarafından hak sahiplerine verilmek üzere rezerv alanında konutlar yapıldı. Belediyemizin yerinde dönüşüm kapsamında başlatacağı çalışmalarla bu sorunlarımızın çözüleceğine inanıyoruz.  Bizler göreve geldiğimizde başta Elazığ Belediyesi olmak üzere diğer kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde yerinde dönüşüm çalışması yapılması için gayret göstereceğiz” dedi.

Kamu kurumlarıyla kurulacak sağlıklı iletişim ve diyaloglarla mahallelerinde eksikliği hissedilen park alanları, spor tesisleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, kadın, çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler, eğitim, sağlık, Telekom ve TEDAŞ ve diğer ilgili kurumların görev alanlarına giren sorunlarının çözümü için gayret gösterip mahallenin cazibesini artıracağını ifade eden Gümüşkavak Mahalle Muhtar adayı Ahmet Çelikdemir, TOKİ konutlarına karaçalı çeşmesi ve cami yapılması konunda da çalışmalar yürüteceğini belirtti.