CAZİBEMİZ KALMADI

GEÇTİĞİMİZ YIL BÜYÜK BİR HEYECANLA TANITIMI YAPILAN VE ARALARINDA ELAZIĞ'IN DA BULUNDUĞU 23 İLİ KAPSAYAN CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI HAYATA GEÇMEDEN HAYAL OLDU

CAZİBEMİZ KALMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıl büyük bir heyecanla ilimiz yöneticilerinin  müjde olarak sunduğu  ve birçok toplantı yapılarak kamuoyuna  duyurulan “Cazibe Merkezleri Programı”nın iptal edilmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki 23 ilde teşvikler verilmesini öngören “Cazibe Merkezleri Programı” sessiz sedasız, iptal edilerek 23 ilin 6. Bölge Teşvik Programı kapsamına alınması da yeni yatırımları getirmeye yetmedi.

Bölgeye yatırım noktasında önemli katkısının olacağı düşünülen “Cazibe Merkezleri Programı”nın iptal edilmesi, bölgeye yatırım yapma konusunda hazırlık yapan iş adamları ve bölge halkı tarafından da üzüntüyle karşılandı.

SEVİNÇ YARATMIŞTI

Hükümet tarafından ‘Cazibe Merkezleri Programı’ açıklandığında ilimizde büyük bir sevinç ve heyecan uyandıran, başta Valilik olmak üzere Fırat Kalkınma Ajansı, KOSGEP, ETSO ve diğer ekonomi merkezli kuruluşlar tarafından bu program ile ilgili tanıtıcı ve yönlendirici eğitim toplantıları düzenlenmiş ve programın içeriği beklenir olmuştu.

Tamamıyla yatırımcıyı destekleyen ve istihdamı en üst seviyelere taşımayı amaçlayan bu programın iptal edilerek bu avantajların,6. Bölge desteklerine dönüştürülmesi tüm bölgede hayal kırıklığı yaşattı.

YENİ YATIRIMLAR GELECEK Mİ?

İlimizin Cazibe Merkezi programına alınmasının ardından birçok ünlü firma ve yatırımcının ilimize gelerek yatırıma yönelik araştırmalar yapmış ve bir çoğuna araziler tahsis edilerek temel atma töreni hazırlıkları başlatılmıştı.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak tekstil fabrikanda 3.500 kişinin istihdam edileceği ve kısa süre içerisinde de temel atılacağı kamuoyuna duyurulmuştu.  Bu duyurunun ardından da ilgili firmanın ilk kazmayı vurarak yatırıma başladığı haberi kamuoyuyla paylaşılmıştı.

SİYASİLERİMİZ DE ÖNCÜ OLMALI

Saka Tekstil’in gerçekleştirdiği ve ilimiz için önemli bir yatırım olan tesislerin ardından yeni yatırımcılarında şehrimize gelmesi için siyasilerimizin de ilimiz valisi Çetin Oktay Kaldırım kadar etkin ve öncü olmaları gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, yeni yatırım demek işsizliğe çare, yoksulluğa ilaçtır ifadelerini kullandılar.

GÜRSEL EROL’U DA GÖRMEK İSTERİZ

İlimizle ilgili hemen her olayda öne çıkan ve muhalefet olmanın rahatlığı ile konuşan, fikir ve söylem üreten CHP milletvekili Gürsel Erol’un da yıllardan beri ülkemizde değişik alanlarda hizmet üreten bir iş insanı olduğu, kendi çevresinde de tanıdığı ve samimi olduğu, sektörlerinde öncü olan birçok işadamı dostu bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Gürsel Erol’un artık bu şehre yatırımcı çekmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

PEYNİRLİ EKMEK YEMEKLE OLMUYOR

Büyükşehirlerde yaşayan hemşerilerimizin yılda birkaç kez peynirli ekmek günleri düzenleyerek bir araya gelmeleri, tanışmaları  ve kaynaşmalarının elbette güzel olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu programların günü birlik yeme-içme ve eğlenmeden de öteye taşınması, bu toplantıların her birinde şehrimiz için bir yatırım planlamasının görüşülmesi  ve ilimize yatırım yapma konusunda adım atılmasının bir fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

ELFED’İN ÖNDERLİĞİ ŞART

İstanbul’daki Elazığlılar derneklerini bir çatı altında toplamakla kalmayıp, bu derneklere ciddi anlamda rehberlik eden, kol ve kanat geren ELFED’in, sosyal ve kültürel programların yanında şehre ekonomik kazanımlar elde ettirecek yatırımlar konusunda da öncü ve rehber olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, ELFED Başkanı Faik İçmeli’nin geniş bir yelpazeyi kapsayan dost ve arkadaşlarından oluşan çok sayıda iş adamıyla olan yakın ilişkilerinin yakın zamanda yatırıma da dönüşebileceğini ifade ediyorlar.