Cayma bedelinde Emsal niteliğinde karar! Tüketiciler için önemli gelişme

Hız taahhüdü altında kalan bir internet aboneliğini iptal eden kişi, 1200 TL'lik cayma bedelini geri almayı başardı

Cayma bedelinde Emsal niteliğinde karar! Tüketiciler için önemli gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnternet aboneliğinin hız taahhüdü altında kalması nedeniyle iptal ettirmek isteyen bir kişi, ödediği 1200 TL'lik cayma bedelini geri almayı başardı.

2019'un sonlarında 90 TL karşılığında internet hizmetine abone olan bu birey, taahhüt edilen hızın belirtilen değerin çok altında olduğunu fark ederek sıkça müşteri hizmetleri ile iletişime geçti.

Yeterli yanıt alamadığı gibi, abonelik ücretinin 150 TL'ye yükseldiğini görünce aboneliğini sonlandırmak istedi. Bu iptal işlemi için internet sağlayıcısına 1200 TL cayma bedeli ödedi.

Hakkını aramaktan vazgeçmeyen kişi, avukatı aracılığıyla 14 Ekim 2020'de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundu ve bu hukuk mücadelesini 31 Ocak 2021'de kazandı, böylece ödediği 1200 TL'yi geri aldı.

Cayma bedelinin hukuka aykırı olduğunu belirten avukat Emre Akman, internet sağlayıcılarının taahhüt edilen hizmeti sağlamadıklarında tüketicilerin cayma hakkına sahip olduğunu vurguladı ve bu durum için ücret talep edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Tüketici Hakem Heyeti kararlarının mahkeme kararı niteliğinde olduğunu belirterek vatandaşların haklarını aramaları gerektiğinin altını çizdi.