Çaycı ' Elazığ'da Talep Arttıkça Fiyat da Artıyor'

Elazığ, Belediye İş Merkezinde satılan ürünler son zamanlarda oldukça ilgi görüyor.

Çaycı ' Elazığ'da Talep Arttıkça Fiyat da Artıyor'

Havaların soğumasıyla birlikte sadece Elazığ'da değil ülke genelinde, gerek online alışveriş sitelerinde gerekse mağazalarda satılan panduflara ilgi büyük oranda arttı.

Panduf satışları ve ülke ekonomisi ile alakalı konuştuğumuz Süleyman çaycı, piyasa şartlarına göre uygun fiyatta satış yaptığını belirtti.

Çaycı ' Elazığ'da Talep Arttıkça Fiyat da Artıyor'

PİYASA ŞARTLARINA GÖRE OLDUKÇA UYGUN FİYATLAR

Geçen sene 80 lira bandında satılan pandufların bu sene 150 liraya satıldığını ifade eden Çaycı,

Şu an satışlar başladı. Yaklaşık iki haftadır ilgi ve alakla epey arttı. Fiyatlar da son zamanlarda biraz arttı geçen sene 80 TL idi bu sene 150 TL'den satıyoruz. Piyasa şartlarına göre, oldukça uygun fiyatlar bunlar." Şeklinde konuştu.

Çaycı ' Elazığ'da Talep Arttıkça Fiyat da Artıyor'

NORMALDE TALEP ARTINCA FİYAT DÜŞERDİ ANCAK GÜNÜMÜZDE TALEP ARTINCA FİYAT DA ARTIYOR

Sadece Elazığ'da değil, yurt genelinde oluşan fiyat dengesizliği ile alakalı şikayetlerini dile getiren Süleyman Çaycı,

Piyasayı biliyorsunuz, 10 katı artan ürünler var. Evde herkes bulgur ve makarna kullanıyor. Geçen seneden beri yüzde 500 artan fiyatlardan bahsediyorum. Ülkemizde özellikle gıda ürünlerinin fiyatları arttı. Normalde talep artınca fiyat düşerdi ancak günümüzde talep arttıkça fiyat da artıyor, hem de deli gibi artıyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor. 

Ülkemizde çok kötü bir ticaret anlayışı var. Ürünün fiyatı artıyor, ham maddesinin fiyatı düşse bile o artan fiyat düşmüyor, yeniden artıyor. Ticari ahlaksızlık bu. Gıda ürünleri son bir yılda edeli gibi arttı. Biz Türkiye olarak savaşta olan Ukrayna'dan ürün alıyoruz. Tarım ülkesiyiz, topraklarımız bölgenin en verimli toprakları olarak biliniyor ama biz tarım ürünlerini ithal ediyoruz." Şeklinde konuştu.

Çaycı ' Elazığ'da Talep Arttıkça Fiyat da Artıyor'

EVDE YİYECEK PİRİNÇ BULAMAYAN İNSANLAR KENDİNİ SICAK TUTSA NE OLUR?

Çaycı, konuşmasının devamında,

"Havalar soğudu, panduf gibi sıcak tutan şeyler giyip hastalanmamaya özen gösterilmeli tabi ama bunu yaparken sağlıklı gıdaları da uygun fiyata alabilmeliyiz. Evde yiyecek pirinç bulamayan insanlar kendini sıcak tutsa ne olur?" Diyerek sitemlerini dile getirdi.