Çalıştaykolik Olduk

Çalıştay, sözlükte 'Bilim adamlarının ve uzmanların bir konuda ön hazırlık yapmak üzere katıldığı inceleme ve değerlendirme toplantısı.' olarak tanımlanıyor.

Çalıştaykolik Olduk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim adamlarının bir konu hakkındaki çalışmaları, incelemeleri, deneyleri ve bilimsel araştırmalara zemin hazırlayacak buluşlarının değerlendirildiği çalıştaylar son yıllarda daha bir hayatımızda.

Gün geçmiyor ki bir çalıştay haberi düşmesin ajanslara.

Özel Eğitimin Geliştirilmesi Çalıştayı, Kentsel Dönüşüm Çalıştayı, Elazığ Sağlık Turizmi Çalıştayı, Elazığ İhtiyaç Analizi Çalıştayı, Türkiye Türkçesi Ağız Araştırmaları Çalıştayı, Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı, İç Sular ve Su ürünleri Çalıştayı, Deprem Çalıştayı, Su Çalıştayı, Sosyal Uyum Çalıştayı ve daha bir dolu çalıştay…

Son olarak da Geven Balı Çalıştayı…

Coğrafi işaretli ürünümüz olan Elazığ Geven Balı çalıştayında Elazığ’daki arıcıların sorun ve geleceği de masaya yatırılacak. 

Çalıştayların; bilim, ülke ve şehir ekonomisine yönelik bir çıktısı olamayacaksa ve bunun somut neticeleri alınmayacaksa, sırf etkinlikten öteye gitmeyen nafile bir gayret olur.

Geven Balı’nın madem coğrafi işareti alındı, madem birçok özelliklere sahip bir ürün, bunu üreten üreticilerimizin sorunlarına kadar tanıtılması, Pazar zincirinin kurulması her şeyden önce de markalaşması yönünde ciddi adımlar atılmayacaksa bu çalıştaylar suya yazmaktan ibaret bir faaliyet olur.

Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay’ın bu yönde hedefleri ve gayretleri olduğunu biliyor ve kendisine güveniyoruz. Ancak böylesine güzel ve özellikli bir ürünün tanıtılması sadece arı üreticilerine bırakılmamalıydı. 

Keşke kamu kurumları ve özellikle FKA da işin içinde olup sonuç odaklı çalışmalarla çalıştaydan önemli adımlar  ve kararlar çıkabilseydi. 

Çalıştay, Cumartesi günü yapılacak. Umarız bu beklentilerimize karşılık gelecek ciddi adımlar atılır bu çalıştayda.  Ve hem üreticilerimizin hem de şehrin memnun kalacağı sonuçlar neşet eder bu çalıştaydan.