Çalıştay geziye dönmüş!

Dün yine bu köşeden duyurduğumuz Turizm ve Sağlık Turizmi Çalıştayı ile ilgili basına servis edilen metinde, çalışmanın sonuç bildirgesi, gelinen nokta ve hedefler yerine özel bir hastaneye ziyaret öne çıkıyordu.

Çalıştay geziye dönmüş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalıştay’ın afişinde belirtilen hemen hiçbir yetkilinin katılmadığı program, çekilen hatıra fotoğrafıyla son bulmuştu.

İşte biz tam da bunu eleştiriyor ve bu cadde çıkmaz sokak diyorduk. 

Sağlık turizmi de önemsenmeli, kültür turizmi de doğa turizmi de önemsenmeli diyoruz.

İşte tam da bu eleştirilerimizi dile getirdiğimiz bir zamanda TURSAB Bölge temsilcisi değerli dost Cuma Gülnar’dan bizlere bir bilgi notu iletiliyor.

Yazım ve imla yanlışlarına dokunmadan aynen yayınlıyoruz:

“Elâzığ turizmi için planlaması yapılan türsab harput bölge temsil kurulu, valilik, belediye ve il kültür müdürlüğünün öncülük ettiği turistik tren seferi için çalışmalar son hızla devam ediyor. Bu kapsamda ilave sefer eklenmesi ile il turizm müdürü ahmet Demirdağ ve türsab harput btk başkanı cuma Gülnar 4 Eylül günü Ankara’da acenteler ile kahvaltıda bir araya geldiler. Olumlu bir program olduğunu bildiren il müdürümüz ahmet Demirdağ turistik trenin şehrin markalaşması için önemli bir ürün olduğunu şehrin turizmi için sağlam ve emin adımlarla devam ettiklerini dile getirdi. Türsab harput bölge temsil kurulu başkanı Cuma Gülnar ise trenin bölge turizmine kazandırılması ve hattın açılarak seyahat acenteleri tarafından satılacak halde olmasını gerektiğini, bu sebeple Ankara acenteleri ile programı ivedi bir şekilde organize ettiklerini söyledi.”

Sanırız bu bilgi notunun haberleştirilerek yayınlamamız isteniyordu. Elbette şehrimiz adına yapılan, özellikle de bizlerin üzerine titizlikle durduğu bir konuda seve seve yaparız bu haberleri.

Ancak böylesine önemli bir konuyla iştigal eden TURSAB bölge temsilciliğinin yaptığı çalışmaları vurgulu bir şekilde haberleştirip basına servis edecek bir basın biriminin oluşturulması daha iyi olmaz mıydı?

Örneğin; bilgi metninde geçen “Olumlu bir program olduğunu bildiren il müdürümüz ahmet Demirdağ turistik trenin şehrin markalaşması için önemli bir ürün olduğunu şehrin turizmi için sağlam ve emin adımlarla devam ettiklerini dile getirdi.” Cümlesinde “trenin ürün olması” cümlesiyle bizler ne demek istendiğini anlıyor ama farklı anlamlara da gelebilecek sorunlu bir cümle değil mi?

Yine İl Kültür ve Turizm Müdürüne atfedilen; “şehrin turizmi için sağlam ve emin adımlarla devam ettikleri” gibi beylik ve hamaset içeren cümleler yerine şehrin turizmi için attıkları sağlam ve emin adımların ne olduğuna dair somut bir şekilde  sıralanmasını beklerdik.

Örneğin Buzluk Mağarasında nasıl bir gelişme olduğu, Kanyonların son durumunun ne olduğunu, Hazar Gölü etrafında nasıl bir turizm hizmeti sunulduğu keşke açıklansaydı.

TURSAB Başkanı Cuma Gülnar’ın turistik tren seferlerinin biletlerinin acentelerden da satılması önerisini ciddi ve önemli buluyoruz. Dileriz bu konuda halkımız da bilinçlenir ve özellikle şehir dışındaki hemşeri derneklerimiz de olayın ciddiyetine varır ve adım atarlar.

İlimizde başarılı valilik görevinde bulunan ve “Elazığ Okuyor” kampanyasını başlatan efsane valimiz Sayın Muammer Muşmal’ın eşi ile birlikte geçtiğimiz ay bu turistik trenle sessiz sedası bu tura katıldığını ve Harput’ta hasret giderdiğini bilmem kaç kişi biliyor.
Turistik tren önemli, ancak olaylara profesyonel bir açıdan bakmak daha da önemli.

TURSAB’ı ve Elazığ Başkanı Cuma Gülnar’ı tebrik ediyoruz.