ÇALIŞMALARIMIZ KARŞILIK BULACAK

Gülşah ALTAŞ / Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen 16

ÇALIŞMALARIMIZ KARŞILIK BULACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen 16. MÜSİAD EXPO Fuarı’na katılan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, yeni iş birliği ve ortaklık fırsatlarıyla binlerce iş adamı ve yatırımcının fuar kapsamında bir araya geldiğini söyledi.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, MÜSİAD EXPO ve eş zamanlı olarak düzenlenen yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

MÜSİAD’ın yurt içinde 86 şubesinin, yurt dışında 65 ülkede 149 temsilciliğinin bulunduğunu belirten Uzun, fuara 170 farklı noktadan katılım olduğunu, yapılan toplantılarda her temsilcinin kendi bulunduğu ülkenin durumunu, ekonomisini, siyasi yapısını değerlendirdiğini kaydederek, bu değerlendirmelerde çok önemli, dikkat çeken hususlar olduğunu kaydetti. Uzun, MÜSİAD’ın felsefesinin hakça paylaşım olduğunu ifade ederek, “MÜSİAD ‘Dünya Değişmeli’ diyor. Felsefesi hakça paylaşımdır. Ekonominin belirli kişilerin elinde toplanmaması gerektiği düşüncesiyle yola çıkmıştır. Helal kazanç ve adil paylaşımı çok önemsiyor” dedi.

 

DIŞ İLİŞKİLERDE ETKİN ROL OYNUYORUZ

 

MÜSİAD’ın dış ilişkilerde de etkin bir rol oynadığını vurgulayan Uzun şöyle konuştu: “Almanya’nın Ermeni Soykırımı’nı kabul etmesi sonrasında konu Makedonya’da görüşmeye açılmadan MÜSİAD Temsilciliği burada aktif rol oynadı. Mevcut olan iktidarın ileri gelenleriyle görüşerek, işin doğrusunu anlatarak Makedonya’da tasarının reddedilmesini sağladılar. Frankfurt Temsilcisi Avrupa’ya yönelik en az 5 yıllık bir ticari stratejinin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Sudan Temsilcisi ise, 15 Temmuz darbe girişiminde bizler burada yürüyüşler yaparken kendilerinin de Sudan’da yürüyüş yaptığını, mitinglerine Cumhurbaşkanımızın telefonla katıldığını, FETÖ’nün oradaki yapılanmasının önüne geçmeye çalıştıklarını anlattı. Nijerya MÜSİAD Temsilcisi’nden, orada FETÖ’nün çok güçlü olduğunu öğrendik. Bu kadar aleni bir kıyametin göz önüne serilmiş olmasına rağmen hala bu örgüte gönül verenlerin, dış ülkelerde de acımasızca bu işi kovalamalarında bir sorun var. Bu yanlış bir yol. Bu yola sempati duyanların artık bazı gerçekleri görmesi lazım.”

Çin’de resmi olarak bulunan tek sivil toplum kuruluşunun MÜSİAD olduğuna dikkat çeken Uzun, “Yaptığımız görüş alışverişlerinde Çin’de de FETÖ’cülerin çok etkili olduğunu öğrendik. Temsilcinin ifadelerine göre Çin’in aylık 800 milyar dolar gıda ihtiyacı bulunuyor. Bu nedenle bizim oraya rahatlıkla gıda satabileceğimiz, MÜSİAD üyesi gıdacıların bunu başarabileceği, finans sıkıntısı halinde de yüzde 50 ortaklıkla iş yapılabileceği anlatıldı” dedi.

Dış ülkelerdeki birçok MÜSİAD temsilcisinin Elazığlı olduğunu, yurt dışında Elazığlı işadamlarının sayısının azımsanmayacağını ifade eden Uzun, “Elazığlılar dışarda kendilerini sevdirdiği veya birbirlerini sevdiği gibi içerde de birbirimizi sevsek zaten bizim sorunumuz kalmayacak. İnşdigerah bunu da aşabiliriz” dedi.

 

YATIRIMCILARI ELAZIĞ’A DAVET ETTİK

 

Fuarın çok etkili ve verimli geçtiğini kaydeden Uzun, önümüzdeki günlerde bunun meyvelerinin alınacağına inandığını söyledi. Birçok ülkenin temsilcileriyle bir araya gelip görüş alışverişinde bulunduklarını, yatırımcıları cazibe merkezi iller kapsamında bulunan Elazığ’a davet ettiklerini ifade eden Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz MÜSİAD temsilcilerini, yatırımcıları Elazığ’a davet ederek, cazibe merkezi kapsamında önemli fırsatlar bulunduğunu, birlikte proje yapmak isteyenlere hazır olduğumuzu anlattık. Genel Merkezimizden de doğu illerinde iş dünyasının aktif olmasını talep ettik ve bu talebimiz olumlu karşılandı. Ayrıca birebir görüşmelerimizde de temsilcilerimizi Elazığ’a davet ettik. Avrupa’daki şubelerimize daha önce davetlerimizi göndermiştik ve Elazığ’da hangi sektörlerde iş yapabileceklerine yönelik bir çalışma başlatmıştık. Önemli olan bizim burada hazır olmamız. Bu çalışmalarımızın karşılık bulacağına inanıyoruz.”

Uzun ayrıca, fuara destek veren Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Asilhan Arslan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Cemil Erdem’e teşekkür etti.