'Buzluk' Yine Aynı

Turistlerin fiyatları artırarak yerel halkın işini zorlaştırdığını ve kamu hizmetlerini zorladıklarını savunan milyonlarca İspanyol, ülkeyi ziyaret eden turistlere yönelik büyük bir protesto gösterirken, birçok tarihi ve turistik potansiyele sahip Elazığ ise turizmin kıymetini ve önemini kavrayamamanın sancısını yaşıyor.

'Buzluk' Yine Aynı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İspanya, zamanında bu espriyi kavramış ve tarihi mekânları başta alt yapı ve çevre düzenlemeleri ile öyle güzel hale getirmiş ki tüm dünyadan turist akınına uğramış. Gün gelmiş fazla turist sayısı yerli halkın günlük yaşamını ve ürünlerin fiyatlarında artış yaşanmasını getirmiş olmalı ki adamlar “artık turist istemiyoruz” noktasına gelip bunu kitlesel eylemlere dökmüşler.

Dünya hali işte. İspanya halkı fazla turistten yakınırken, Elazığ tam bir turist fakiri. Yabancıya geçtik yerli turistlerimiz bile çok az sayıda. Kendi şehir halkımızı  bile cezbedecek mekânlara sahip değiliz. Azcık dokunulsa, az biraz dert edinilse ciddi bir potansiyelimiz var ama kimsenin umru olmadığı için bu güzelliklere uzaktan bile bakamıyoruz.

Bir vali geliyor bir şeyler yapmaya çalışıyor, o gidince yerine gelen vali önceki valinin başlattığını devam ettirmek şöyle dursun çürümeye terk ediyor.

Bizler Elazığ’ın mevcut turizm potansiyellerinin yeterince değerlendirilmediğini sıklıkla dile getirirken “Sıcaklıkların 39 dereceye çıktığı Elazığ'da vatandaşlar serinlemek için kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi Harput Mahallesi'ndeki Buzluk mağarasına akın etti ” spotuyla bir haberle karşılaştık. Geçmişte buzluk mağarası etrafındaki olumsuzlukları, girişine konan demir hurda kapıya dikkat çeken haberlerimizden sonra bu haberi görünce biraz umutlandık acaba burada çalışmalar yapıldı mı diye  ama habere ve resimlere yoğunlaşınca hevesimiz kursağımızda kaldı.

Zira aynı haberde buraya gelen bir vatandaşın “Işıklandırma yok karanlık. Restore edilse güzel olur'' cümleleriyle öğrendik ki çalışma falan yok.  Ne zaman yapılır ya da yapılır mı bilinmez ama bizim kendi zenginliklerimiz içinde fakir yaşama gibi bir handikabımız var.

Görevine hızlı başlayan Valimiz Numan Hatipoğlu’nun turizmde kaybettiğimiz zamanı geri alma konusunda çalışmalar yapacağına inanıyoruz. 

Hatta  “Turizm Çalıştayı” yaparak başlanabilir. Neyimiz var neyimiz yok bir masa üzerine koyalım ve yakın, orta ve uzun vadeli projeksiyonlarla şu turizm meselesini artık çözelim artık.