Buruk Bayram!

Başlığa bakarak bayramımızın nahoş olaylardan dolayı buruk olduğunu sanmayın. İki yıldan sonra ilk kez bayramlaşmanın ve kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadık zira.

Buruk Bayram!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurbanlarımızı kestik, dağıtımını yaptık, yakınlarımızla hoş anlar geçirdik.

Ailedeki özlediğimiz küçük çocukları doya doya sevdik, mıncıkladık hatta ısırdık.

Ancak şehirde bayram havası oldukça eksik kaldı. Siyasi partilerimizden sadece Saadet ve Yeniden Refah Partisi bayramlaşma programı yaptı. Ak Parti, Cumhurbaşkanı  başkanlığında videokonferans yoluyla teşkilat bayramlaşmasını yaparken diğer siyasi partilerden böyle bir atraksiyon da gözükmedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediyenin nöbetçi birimlerini, kurban kesim yerlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Bu arada cadde ve sokaklardaki hemşerilerimizle bayramlaşan Şerifoğulları, çocukların bayram hediyelerini de ihmal etmedi.

Şehirde olan tek milletvekili ise CHP Milletvekili Gürsel Erol’du. Arefe gününden  başlayıp bayramın dördüncü gününe kadar şehirde olan ve TOKİ konutlarındaki vatandaşların bayramını kutlayan Erol’u dört  gün boyunca her yerde görmek ve bayramlaşmak mümkün oldu.

Uzun bir meclis gündemi ve maratonunun ardından tatile giren TBMM’nin Ak Partili Elazığ milletvekilleri ise bayramı şehrimizde geçirmek yerine farklı yerlerde geçirmeyi tercih ettiler.

Oldukça yoğun geçen ve en son 2020 yılında yaşanan Elazığ depreminde mağdur olan hemşerilerimizin mağduriyetlerini gideren torba yasadaki kanunu çıkarmanın mutluluğu ile tatile çıkan vekillerimiz, muhtemelen haftaya şehrimize gelerek geçmiş bayramlarımızı kutlayacaklar.

Bu bayramı biraz da buruk yapan sahipsizliğimiz oldu. Destek verdiğimiz ve seçtiğimiz vekillerimiz mutlu günümüzde aramızda olmayınca belli belirsiz bir mutsuzluk yaşamadık desek yalan olmaz.

Yanlış anlaşılmasın  sahipsiz Elazığ demedik. Bize sahiplik edecek vekillerimizin eksikliğiydi bizi bu duygulara ve burukluklara iten.

Her şeye rağmen, tüm halkımızın ve milletvekillerimizin geçmiş bayramları kutlu olsun. Ne olursa olsun, hemşerilerimiz mutlu,  şehrimiz huzurlu olsun.

Buruk Bayram!