Bürokrat Ufku!

Ülkemizde özellikle son yıllarda bürokratik görevlere atanan bazı isimlerin yetersiz, ehliyet ve liyakatten çok uzak donanımsız, ufuksuz ve vizyonsuz olduğuna dair sayısız örnekler vermiş ve bu tür atamaların hem ülkenin hem de Ak Partinin önünde en büyük takoz ve engel olduğunu defaten dile getirmiştik.

Bürokrat Ufku!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bizim bu konuda ne kadar haklı olduğumuza bir örnek de savunma sanayi konusunda hayata geçirdiği projelerle gururumuz olan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’dan geldi.

Tekirdağ Çorlu’da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu törende konuşan Bayraktar bakın iş bilmez ve ufukuz bürokratlara nasıl bir örnek verdi.

Erdoğan’dan önce konuşan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, insansız savaş uçağının 2 yıl sonra 2023 yılında göklerde olacağını belirtti. 
Projeye başlarken bir bürokrat tarafından nasıl engellenmek istediklerini de anlatan Selçuk Bayraktar, “Savunma sanayiindeki bürokrat bana, hiç unutmam projemizi sunduğumuzda ‘Evladım, akıllı çocuklarsınız. İyi okumuşsunuz, çalışmalarınız da iyi. Ama bakın yabancılar almış başını gitmiş. Onlara yetişmemiz asla mümkün değil. Siz en iyisi bu işlerle uğraşmayın. Siz aramızda köprü olun, tercümanlığımızı yapın yeter, daha da fazla zorlamayın’ demişti. Bizim de mücadelemiz burada başladı. O zaman anladık ki, bu toprakların bize yüklediği sorumluluk çok büyük” dedi.

İşte size bir Türkiye fotoğrafı. Genç yetenekleri yüreklendirmek, desteklemek ve her türlü imkânı sunmak yerine, “siz kim bunu yapmak kim” öğretilmiş çaresizliğin pençesine düşmüş, ancak bulunduğu makamlara gelmek ve orada kalmak için kim bilir kaç milletvekili, kaç bakan ya da il başkanının elini eteğini öpmüş yeteneksiz ve vizyonsuz bürokratlar var. 

Milletvekillerinin emir erliğini yapan, havaalanında karşılayıp tüm programlarına katılan ve bunu marifet sayan bazı bürokratlarla bu ülke nereye gidebilir ki.
Yine, liyakatli, şahsiyetli, işini en iyi yapmanın manevi sorumluluğunu taşıyan isimleri değil,  kendisine kul köle olacak, her dediğini emir telaki eden isimleri bürokrat olarak atamayı marifet sayacak milletvekilleri ile nasıl kalkınacak bu ülke ve şehir.

Yaptıkları çalışmalar ve başarılarıyla gençlerimizin yeni idolü ve rehberi olan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, iyi ki bu konuşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın huzurunda yaptı da ülkenin bürokrat anlayışını çarpıcı bir örnekle ortaya koydu ve kimsenin söyleyemediği gerçeği cumhurbaşkanına adeta haykırdı.

Hani diyorum, Selçuk Bayraktar da o bürokratı dinlese ve kafelerde gününü gün etseydi ne olurdu ülkemizin hali.

Bugün savunma sanayi alanında dünyada söz sahibi olmamızı, bazı bürokratlara rağmen milli bir ruh ve heyecanla çalışmalarını yapan ve sonuç alan Selçuk Bayraktar kardeşimize borçluyuz.

Eski Türkiye eskide kaldı ama eski Türkiye kafasındaki bazı bürokratlar hala koltukta tembellik yaparak,  karpuz büyütüyorlar ne yazık ki.