Bürokrasiden siyasete gol...

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki resmi kurum binalarını şehir dışına çıkartılarak bu alanın yeşiL kuşak olarak halka açılması için çaba gösterirken aynı bölgeye Tarım İl Müdürlüğü binasının yapılması amacıyla ihale hazırlığına başlanılması, bürokrasinin bu şehrin ufkunu karartan kara bir bulut olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Bürokrasiden siyasete gol...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizde merhum Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz tarafından 1994 yılında başlatılan ve her belediye başkanının hedefi olan Zübeyde Hanım caddesindeki resmi kurumların il dışına taşınması ile ilgili projede Başkan Şerifoğulları’nın girişimleri ile önemli gelişmeler yaşanırken, şehir merkezi dışında olgunlar mahallesinde büyük ve köylüler tarafından ulaşılması oldukça rahat ve kolay olan bir bölgede bulunan Tarım İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapılma girişimleri akıl tutulması olarak yorumlandı.

KARAYOLLARI VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINACAKKEN..
Elazığ’da şehir merkezinin tam ortasında yer alan Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Bölge Müdürlükleri yıllardır şehrin gündemini işgal ediyordu. Bölge Müdürlüklerinin şehir merkezi dışına taşınması istenirken alınan yeni bir karar adeta akıl tutulmasının yaşandığını gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde DSİ önündeki alanın belediyeye devredilmesi ile oluşturulan yeşil kuşağın sağlı ve sollu olarak Valilik binasından çaydaçıra kavşağına kadar Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yolun sağ tarafında devam ettirilmesi yönünde ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapılırken ve birçok bakanlık bu projeye sıcak bakarken aynı alana hem de şimdilerde şehir dışında bulunan Tarım İl Müdürlüğü binasının da yapılma hazırlıkları büyük bir tepkiye sebep oldu.

Zübeyde Hanım Caddesi’nin sol tarafında ise Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğü binalarının şehir dışına taşınarak hem şehrin trafiğinin rahatlatılması hem de o bölgenin Elazığlıların hizmetine açılması hedefleniyor ve  Bölge Müdürlüklerinin Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden taşınması için görüşmeler sürerken Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nın aynı yer üzerinde yapılmak istenmesi akıl tutulması olarak değerlendirildi.

DSİ’YE KOMŞU GELİYOR
Olgunlar Mahallesi’nde bulunan Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nın viroloji parkının hemen üst tarafında yapılması isteniyor. DSİ Bölge Müdürlüğü ile Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü binalarının hemen yan tarafında yapılması planlanan Tarım İl Müdürlüğü binası için müdürlüğe yer tahsisi yapılmış bile.

İHALEYE ÇIKILIYOR
Tarım İl Müdürlüğü’nün Zübeyde Hanım Caddesi’ne yapılması için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Zaten yoğun olan bölge trafiğinin daha fazla yoğunlaşmaması ve bölgedeki yeşil alanların Elazığlı vatandaşların hizmetine açılması için o alana Tarım İl Müdürlüğü binasının yapılmaması, ihalenin ise gerçekleşmeden iptal edilmesi bekleniyor.

BULUT’A İNAT…
Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki resmi kurumların yapılacak bir protokol çerçevesinde şehir dışına taşınması ile ilgili çaba ve gayretlerine Ak Parti Milletvekili Metin Bulut da destek vermiş ve yaptıkları çalışmayı daha salı günü kendi sosyal medya hesabından şu cümlelerle paylaşmıştı:
“1- Şehir içinde kalan bölge müdürlüklerinin şehrin dışına taşıması için Belediye Başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte başlattığımız süreç (hamd olsun) olumlu ilerliyor. İlgili bakanlarla gerekli görüşmeler yapıldı. Ve süreci tüm arkadaşlarımız ile birlikte takip ediyoruz. Şu kadarını söyleye bilirim: Belediyemiz bölgede yapılabilecek projeler üzerinde çalıştı. Bu konuda ciddi bir mesafe aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. Takipteyiz!”

Milletvekili Metin Bulut’un bu kadar net açıklaması ve gelinen noktayı halka duyurmasına rağmen Tarım İl Müdürlüğü’nün böylesine bir adım atması ve konuyu ihale etme aşamasına getirmesi, milletvekillerinin bu olaydan nasıl haberi olmaz şaşkınlığını da beraberinde getirirken bürokrasinin siyasete attığı gol olarak yorumlandı.