'BURASI ELAZIĞ'

'ELAZIĞ'IN BİLEĞİNİ BÜKMEK İSTEYENLER YOK OLACAKLARDIR'

15 Temmuz darbe kalkışmasında Türk milletinin bir olarak ortaya koyduğu iradeye atıfta bu

'BURASI ELAZIĞ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“ELAZIĞ’IN BİLEĞİNİ BÜKMEK İSTEYENLER YOK OLACAKLARDIR”

15 Temmuz darbe kalkışmasında Türk milletinin bir olarak ortaya koyduğu iradeye atıfta bulunan Başkan Yanılmaz, “Nasıl ki Türkiye'nin birliğini 15 Temmuz'da bükmek isteyenlerin bilekleri kırıldıysa, yaptıkları planların altında kaldılarsa, Elazığ’ın bileğini bükmek isteyenler de bu yiğit insanların karşısında yok olacaklardır” diye konuştu.

“BU MİLLET YENİLMEZ, BU MİLLET EĞİLMEZ”

Yaşanan hain saldırının ardından Elazığ halkının birlik ve beraberlik içinde ortaya koyduğu dik duruşa dikkat çeken Başkan Yanılmaz, “Bir şehir düşünün ki o şehrin insanları, 7 ton bomba patlatılmış, bina yıkılmış, ancak hemen birkaç dakika sonra binanın içine girip polis kardeşlerimizi kurtarmaya çalışıyor. İşte o şehir Elazığ’dır. Bir şehir düşünün ki, dün Sayın Başbakanımızla birlikte yaralıları ziyaret ettiğimizde, Sayın Başbakanım vatan uğruna, millet uğruna değil yaralanmak, şehit olmaktan gurur duyarız diyen insanlara sahiptir. Bir şehir düşünün ki yaralı bir hanım polis kardeşimize yaptığımız ziyarette, Sayın Başbakanımıza ve Genelkurmay Başkanımıza şunu söylüyor, ‘Benim bayan olduğuma bakmayın. Ben vatan savunmasında binlerce erkekten daha erkeğim.’ İşte bu şehir Elazığ’dır.

“ALAYI TOPLANIP GELSİN”

Elazığ'dan, Ahmet Aytar Meydanı'ndan bütün dünyaya seslendiklerini ifade eden Başkan Yanılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:’’Önce FETÖ terör örgütüyle silahlı bir kalkışmaya kalkıştınız, Ancak bu millet, tankların önüne yattı, topların önüne yattı, ‘Bu vatan bölünmez, bu vatan hainleri teslim edilmez’ dedi.

Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın söylediği gibi, ister terör örgütünün adı FETÖ olsun, ister PKK olsun, ister DHKP-C olsun, alayınız toplanın öyle gelin, bu millet yenilmez, bu millet eğilmez.”