Bunları yapmak telefonlarınızı siber saldırıdan koruyor!

Ulusal Güvenlik Ajansı, akıllı telefon kullanıcılarına cihazlarını haftada en az bir kez yeniden başlatmalarını tavsiye ediyor.

Bunları yapmak telefonlarınızı siber saldırıdan koruyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu basit eylem, kullanıcı etkileşimi gerektirmeyen tehlikeli siber saldırılar olan "sıfır tıklama" saldırılarını önlemeye yardımcı olabilir.

SIFIR TIKLAMA SALDIRILARINA KARŞI KORUMA

NSA’nın yayınladığı mobil cihaz güvenliği kılavuzuna göre, akıllı telefonlardaki birçok özellik, kolaylık sağlarken aynı zamanda güvenlik risklerini de artırıyor. Telefonu düzenli olarak yeniden başlatmak, mızraklı kimlik avı ve sıfır tıklama saldırıları gibi tehditlere karşı etkili bir koruma sağlayabilir.

KİMLİK AVI VE SIFIR TIKLAMA SALDIRILARI NEDİR?

Mızraklı kimlik avı, saldırganların kişiselleştirilmiş e-postalar veya mesajlar yoluyla kullanıcıları kandırdığı bir siber saldırı türüdür. Sıfır tıklama saldırılarında ise, kullanıcı herhangi bir bağlantıya tıklamadan veya dosya açmadan, cihazının kontrolünü kötü niyetli saldırganlara kaptırabilir.

HAFTALIK YENİDEN BAŞLATMA NEDEN ÖNEMLİ?

Telefonunuzu haftada bir kez yeniden başlatmak, arka planda çalışan ve farkında olmadığınız güvenlik açıklarına neden olabilecek uygulamaları kapatır. Bu sayede, sıfır tıklama gibi saldırılara karşı daha iyi korunmuş olursunuz.

ÇOK YÖNLÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

NSA, telefon güvenliğini tam olarak sağlamak için yalnızca haftalık yeniden başlatmanın yeterli olmadığını, güçlü parolalar, biyometrik koruma ve yazılım güncellemeleri gibi diğer güvenlik önlemlerinin de ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor.