Bülent Yenihayat: Seyircisiz oynamak zordu, galibiyetle ayağa kalktık

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, Arnavutköy Belediyespor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bülent Yenihayat: Seyircisiz oynamak zordu, galibiyetle ayağa kalktık

 Yenihayat, "İki maç üst üste kaybettik, bu nedenle zor bir maç olacağını biliyordum. Seyircisiz oynadığımız için motivasyon ve konsantrasyon konusunda zorlanabileceğimizi düşünüyorduk. Ancak takımımız hafta içinde iyi hazırlandı. Rakibimizle ilgili analizler yaparak, önceki maçlarda yaptığımız hataları tespit ettik ve oyuncularımıza geri bildirimde bulunduk. Top bizdeyken iyiyiz, fakat top rakibe geçtiğinde zaaflarımızı fark ettik ve bunu düzeltmeye çalıştık," dedi.

"ÖNE GEÇMEK OYUNUMUZU RAHATLATTI"

İlk yarıda 2-0 öne geçmenin ve rakibin bir kişi eksik kalmasının, takımın oyununu rahatlattığını belirten Yenihayat, "Öne geçtiğimizde işler daha kolaylaşıyor. Rakip daha fazla risk almak zorunda kalıyor. Bu nedenle takım öne geçersek işler bizim için daha kolaylaşacaktı ve oyun istediğimiz gibi şekillenecekti. İkinci yarıda da üç gol bulursak rakibin tamamen oyunu bırakacağını düşündük ve öyle de oldu. Farklı bir skorla kazandık ve bu galibiyete ihtiyacımız vardı. İki mağlubiyetin ardından kazanmak, yeniden ayağa kalkmak önemliydi, bu yüzden mutluyuz," ifadelerini kullandı.

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, Arnavutköy Belediyespor galibiyeti sonrasında, takımın önceki iki maçtan dersler çıkardığını belirtti. Yenihayat, “Seyircisiz oynamak bizim için tedirgin edici oldu, sanki bir hazırlık maçı havası vardı. Kendi taraftarımızın tribünde olmasını istiyoruz. Oyuncularımızın, taraftarın önünde oynamasını ve birlikte oyunun keyfini çıkarmalarını istiyoruz. Seyircinin desteği olmadan da baskı hissettiğimizi düşünmüyorum. İki mağlubiyetten dersler çıkardık ve bunlar üzerinde çalıştık," dedi.

Yenihayat, ligde daha erken haftalarda olduklarını vurgulayarak, “Geçen sene Batman, devre arasına 11 puan farkla girdi, ama sezon sonunda fark 2 puana kadar düştü. Futbolda her şey olabilir, kapanmayacak fark yok. Takımlar bu süreçte puan kaybedebilir, biz de her maçı kazanamayabiliriz. Şu ana kadar sekiz hafta oynadık, bu çok erken bir aşama. Rotasyon yapmayı planlıyoruz ve daha az süre alan oyunculara fırsat vermeyi düşünüyoruz. Sezonun geri kalanında her oyuncumuza şans vereceğiz," ifadelerini kullandı.

"KUPADA HEDEFİMİZ YOK, AMA İLERLEMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, ligdeki önceliklerinin lige odaklanmak olduğunu belirtti. Ancak kupa maçlarının da bir miktar yıpratıcı olabileceğini ifade etti. Yenihayat, “Bizim için her oyuncu değerli, sahada kimin oynadığı çok fark etmiyor. Kupada bir hedefimiz yok, ancak yine de maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. İki tur geçersek gruplar var, oraları zorlayacağız. Her iki kulvarda da ilerlemek istiyoruz ama biraz yorucu olabilir,” dedi.

"LİGE ODAKLANIYORUZ, FAKAT SAKATLIKLAR VE ROTASYON ZORLAYABİLİR"

Kemal maçı hakkında konuşan Yenihayat, maçın oynanmadığını belirterek, “Her maç bizim için önemli. Sakatlıklar ve cezalar var, bu yüzden rotasyon yapmayı planlıyoruz. Daha ofansif oyuncularla oynamaya çalıştık ve bu da biraz seyircisiz maçın getirdiği bir zorunluluktu.” ifadelerini kullandı.

Her maçı aynı şekilde oynamanın zor olduğunu belirten Yenihayat, “Rakibe göre plan yapmaya çalışıyoruz. Her hafta farklı oyuncular oynayabilir, değişiklikler olabilir. Oynayacağımız maça ve rakibe göre bir strateji belirleyip, hazırlıklarımızı o şekilde sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.