Bu vakıf ne yapıyor?

İlimizin saygın iş insanı ve belediye meclis üyesi olması yanında İlim Yayma Cemiyetindeki göreviyle uzun yıllardan beri milli değerlerle mücehhez bir nesil oluşturmak adına fedakârca çalışmalarda bulunan Vedat Görgöz'ün sosyal medya paylaşımında dile getirdiği konu oldukça ilgi çekti.

Bu vakıf ne yapıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görgöz, sosyal medya paylaşımında isim vermeden bir vakfı hedef alarak şu paylaşımı yaptı:“Elazığ’da bir vakıf, Millî ve manevi değerlerine bağlı, çağının bilim, düşünce ve kültürüne vâkıf, şahsiyetli nesiller yetiştirmeyi hedefleyen öğrenci yetiştirmek için hayırseverlerden yardım toplayıp, bunu amacı dışında kullanarak düğün salonu ve pansiyon olarak aylık 300 bin TL kiraya vererek büyük bir vebale girmiştir. İslami STK ve vakıfların amacı ilim ve hayra hizmet edecek nesiller yetiştirip hayra ve helale hizmet etmektir. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür.”

Paylaşımdan sonra birçok sosyal medya kullanıcı kendi hesaplarından bu vakfın hangisi olduğunu ve yapılan işin yanlışlığına dikkat çekerken Görgöz’ün paylaşımına yorum yapan hemşerilerimiz ise bu işe alet olanları suçladılar.

İşin garibi ise hedefteki vakıf bu konuda bir açıklama yapmak yerine konuyu kendisine özelden soranlara “biz düğün salonuna vermedik, İslami hassasiyete haiz bir koleje kiraya verdik. Kaldı ki yurdun konferans salonu ve bazı ünitelerinin kullanım hakkını vermedik” gibi absürt ve akıllara ziyan bir açıklama yapıyorlar.

Bizler o yurdun Rüstempaşa mahallesinde başlayıp TOKİ tarafından şehrin en güzel alanı olan Zafran Tokileri yanındaki alanda nezih bir bina olarak yapılma hikayesini çok iyi biliyoruz.

O vakıfta, bugün birçoğu ahirete irtihal eden birçok değerli insanın emeği ve bağışı olduğunu biliyoruz. Yine yeni yurdun yapımı ve tefrişinde hangi kamu kurumu ve hayırseverlerin katkısı olduğunu çok iyi biliyoruz.

Binaların değil ruhun ve hizmet aşkının değerli olduğunu da bilen bir camianın bağışlarıyla yapılan bu binanın milli ve manevi kaygıları olan bir okul ya da farklı bir hizmet için kiraya verilmesine itirazımız yok. Ancak burada düğün, sünnet gibi eğlencelerin yapılmasına asla bu kesimin rızası yok.

Söz konusu vakıf yetkilisi hala bir açıklama yapma gereği duymuyorsa demek ki olay doğru.

Yok eğer tanıdıklarına söylediği gibi kiralama faaliyeti içinde düğün salonu yoksa aylık aldıkları 300 bin TL’yi her 1000 TL olmak üzere 300 öğrenciye burs olarak vereceklerini açıklasınlar biz de kendilerine teşekkür edelim.

Burs da bir hizmettir hem de ekonomik şartların aileleri zorladığı bir dönemde bin lira bir öğrenci için önemli bir destektir.

Bu açıklamayı vakıf yönetiminden bekliyoruz.