Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

Elazığspor'un, TFF 3. Lig Play-Off finalinde 52 Orduspor'u 3-0 yenerek TFF 2. Lig'e yükselmesi,şehirde bir bayram havası oluştururken, maçtan günler önce Elazığ'da her kesimden insanın kenetlenmesi  ve birlik içerisinde takımına  destek vermesi, gelecek günler adına umut verici güzel bir adım oldu. Elazığ bundan sonra sadece Elazığspor konusunda değil, her konuda kenetlenmenin örneğini ortaya koydu. 

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TFF 3. Lig Play-Off finalinde Elazığspor ile 52 Orduspor karşı karşıya geldi. Rams Park’ta oynanan ve tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu maçı Elazığspor 3-0 kazandı ve TFF 2. Lig’e yükseldi. Elazığspor’a şampiyonluğu getiren goller 50. dakikada penaltıdan Beykan Şimşek, 90+5. dakikada Çağrı ve 90+8’de Murat Torun’dan geldi.

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

İNANDIK VE BAŞARDIK

Elazığspor, bu konuma yükselene  kadar bir çok zorluklar ile mücadele etti. Her türlü zorluk ve badirelere rağmen bıkmadan mücadeleye devam etti. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın ciddi destekleri ile ayakta kalan Elazığspor, inanmışlığın ve adanmışlığın en güzel örneğini göstererek büyük bir başarı elde etti.  Geçmişte kapatılmasından söz edilen, borçlarından dolayı bir çok kesimin uzak durduğu Elazığspor, yaşadığı o kadar zorluğa rağmen bütün Elazığlıların gururu oldu. 

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

ELAZIĞSPOR REKOR KIRDI 

Çimentaş Elazığspor’un 52 Orduspor maçından önce karşı karşıya geldiği Efeler 09 SFK’yı her iki maçta da net skorlar ile geçmesi, şehirde umutları daha da artırdı. Öyle ki TFF 3. Lig Play-Off 3. turunda sahasında Efeler 09 SFK’yı yenerek  Play-Off finaline yükselme başarısı gösteren Elazığspor, tarihi taraftar rekorunu kırdı. 

1967 yılında kurulan bordo-beyazlı camia,  tarihi boyuncu en fazla seyirci rekoruna Efeler 09 SFK maçıyla ulaştı. Müsabakayı 16 bin 689 taraftar tribünlerden takip ederken, bu sayı hem yeni Elazığ Atatürk Stadyumunun hem de Elazığ tarihinin taraftar rekoru olarak kayıtlara geçti.

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

HER KESİMDEN DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ 

Çimentaş Elazığspor’un 52 Orduspor ile final maçına çıkacağı kesinleştikten sonra siyasetçiden, iş adamına, STK’lardan esnaf odalarına kadar her kesimden ciddi bir destek gelmeye başladı. İstanbul’da oynanacak final maçı için Elazığ Belediyesi, ETSO, Elazığ OSB, Ticaret Borsası, Milletvekilleri, Esnaf Odaları, STK’lar, Prof Dr. Yasemin Açık ve çok sayı da iş insanından  otobüs desteği geldi.  Binlerce taraftarımız Elazığ’dan kaldırılan otobüsler ile İstanbul’un yolunu tuttu ve takımımıza destek verdi. 

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

ELAZIĞ BELEDİYESİ DEV EKRAN KURDU 

Elazığspor-52 Orduspor play-off final maçı için Elazığ Belediyesi elini taşın altına koydu ve hemşerilerimizin karşılaşmayı izlemesi için dev ekran kurdu. Elazığspor’umuzun,İstanbul Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta oynayacağı 52 Orduspor FK maçını canlı yayında izlemek isteyen hemşehrilerimiz için LED ekran kuruldu ve binlerce kişi maçın heyecanını yaşadı. 

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

ELAZIĞ’IN BU MUTLULUĞA İHTİYACI VARDI 

Rams Park’ta oynanan ve tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu maçı Elazığspor 3-0 kazandı ve TFF 2. Lig’e yükseldi. Elazığspor’a şampiyonluğu getiren goller 50. dakikada penaltıdan Beykan Şimşek, 90+5. dakikada Çağrı ve 90+8’de Murat Torun’dan geldi. 
Genciyle yaşlısıyla meydanı dolduran Elazığlıların oluşturduğu atmosfer karnaval havası oluşturdu. Nefeslerin tutulduğu final maçının son düdüğüyle birlikte binlerce Elazığlı meydan, cadde ve sokaklarla halay çekerek ve  konvoy yaparak kutladı.İstanbul’da ise hemşehrilerimiz aynı coşku ile kutlamalarını sürdürdü. 

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

DEVAMI GELSİN 

Elazığspor’un tarihi başarı elde etmesi için şehrin tüm dinamiklerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi de gösterdi ki Elazığ kenetlendiği zaman aşamayacağı hiçbir zorluk yoktur. Elazığspor örneğinde olduğu gibi bundan sonra ilimizin her konuda yaşadığı sorunların çözümü için siyasetçiden, esnaf odalarına, STK’lardan her kesimden insanımızın bir masa etrafından toplanıp ortak karar alarak çözüm yolunu bulması gerekiyor. 

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik

 

SİYASET BİTTİ, TEK SEVDA ELAZIĞSPOR OLDU 

 

Elazığ’da özellikle siyasi partiler ve milletvekilleri,Elazığspor’a destek için ciddi bir dayanışma örneği gösterdi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti Milletvekilleri, Siyasi Parti temsilcileri, ETSO Başkanı İdris Alan, OSB Başkanı Suat Öztürk, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Esnaf Odalarının Başkanları,STK Başkanları,İş insanlarımız ve her kesimden vatandaşımız bu başarının elde edilmesinde büyük bir gayret gösterdi.