BU MÜDÜRE KİM HESAP SORACAK?

Pazar günü Elaziz Belediyespor'la 12 Bingölspor'un Tunceli'de maçı vardı

BU MÜDÜRE KİM HESAP SORACAK?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazar günü Elaziz Belediyespor’la 12 Bingölspor’un Tunceli’de maçı vardı. Elaziz Belediyespor’un başkanı Sayın Ahmet Toprak beni maça davet etmişti. Hep birlikte Tunceli’ye gittik.

            Biz gitmeden kısa bir süre önce bir gurubun şehir merkezinde basın açıklaması yaptığını kafiledeki arkadaşlar anlattı. Arkadaşlar Elazığ’da duymaya alışmadıkları “Biji Apo, serok Apo” sloganlarını duymanın tedirginliğini yaşamışlardı.

*****

            Sonra stada gittik. Kanal 23 ekibinden Sayın İbrahim Menengiç ve Sayın Vehbi Coşkun’la hasbihal edip, maç hakkında konuştuktan sonra yerimize geçtik. Protokolde Tunceli Vali Yardımcısı olan hemşerimiz Sayın Olgun Öner ve Tunceli İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen vardı.

            Devre arası soyunma koridorlarında 12 Bingölspor başkanının futbolcularımızın üzerine yürüyüp sinkaflı sözler sarf etmesinden sonra tartışma çıktığını çok sonradan öğrendim.

            Birçok pozisyona girmesine rağmen takımımız 1-0 gerideydi. Maç boyunca saha kenarından ve saha içinden 12 Bingölspor ekibi her türlü çirkefliği yapıyordu. Bir ara kendi oyuncusuna bağırıp taktik vermeye çalışan takımımızın teknik direktörü Bülent Güllü’ye rakip oyuncu terbiyesizce bağırıp hakaret bile etti.

            Maçı katleden ve ilk yarıda net bir penaltıyı vermeyen hakem baskılı ataklar sonunda bir pozisyonda penaltı kararı verince 12 Bingölspor’un provokatörlüğü görevini sürdüren bir taşra kabadayısı yüzünden tartışma çıktı.

            12 Bingölspor’un başkanı da tartışmaya dahil olunca Ahmet Toprak kendisinin yanına gitti. Hatta polisler araya girince, bağırarak; “Ben başkanım. Bırakın başkanla yan yana oturacağım.” dedi. Arada büyütülecek bir konu olmadığını göstermeye çalışıyordu.

            “Bak yakışmıyor. Sen başkansın. Otur yan yana izleyelim…” derken sahneye İl Emniyet Müdürü çıktı. Kim olduğunu bilmesem kendisini Dersim kabadayısı zannedeceğim!

            Yumruklaşmanın, küfürleşmenin olmadığı sıradan bir tartışmaya kendince müdahale etti.

            “Oturun lan yerinize! Alın lan bunları. Adam gibi oturun lan! Burası Dersim lan. Protokolmüş, çevirin lan etraflarını. Hepsini alın lan. Burası Dersim lan! Adam gibi izlemeyeni alın lan. Çembere alın lan. Maç sonu hepsini alın lan. Adam olacaksınız lan. Burası Dersim lan! Lan, lan, lan, lan, lan, lan, lan, lan, lan, lan, lan,…”

            O kadar çok “lan” dedi ki, sayamadım! Milleti “lan” manyağı yaptı!

*****

            Bak müdür,

            15 Temmuz gecesinin daha ilk saatlerinde silahımı alıp sokağa çıkmamın sebebi maaşlı vatanseverlerden olmam değildi. Sen nerelisin bilmiyorum ama ben Elazığlıyım! 15 Temmuz sonrası tam 3 gün sokaklarda polis yokken şehrin güvenliğini Elazığlılar sağladı.

            18 Ağustosta emniyet binasına o hain saldırı yapıldığında izdihamdan dolayı hastaneye kan vermeye gidemedim. Sabaha kadar Elazığlılar emniyet binasının önünde nöbet tuttu.

            Çok delikanlıysan, gündüz vakti şehrin göbeğinde “Biji Apo, serok Apo” sloganı atanlara “Toplayın lan” diyeydin! Senin asıl işin bu değil mi?

            Hepsinden önemlisi…

            “Burası Dersim lan!” ne demek? Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği Tunceli ismi sana niye batıyor? Kime yağ çekiyorsun, kimi kimden ayrıştırıyorsun?

*****

            Elaziz Belediyespor’un şahsında tüm Elazığlılara hakaret eden, tehdit eden, toplumu ayrıştırıcı ağız kullanan bu müdürden birileri hesap sormalı. Biz terörist değildik. Ortada kuru gürültüden başka tek bir küfür, fiili tek müdahale yoktu. Suçumuz olsa, emniyete götürülsek bile o şekilde davranamazdı ama belki de utancımdan bu yazıyı yazmazdım. Veya sadece şahsıma ve arkadaşlarıma bir tavır olsaydı yine yazmazdım. Kendi hakkımı arardım. Biz orada şehri temsil ediyorduk.

            Bakalım, inşdigerah bir yetkili o müdürden hesap sorar! Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, vekillerimiz…

            Birileri müdüre “Adam ol lan!” demezse (Müdür Bey bu ifadeyi defalarca kullandığı için hakaret kastım yoktur. Yanlış yaptığını kendi ifadeleriyle anlatmak daha doğru olur diye düşündüm.)… Demek ki hak ediyoruz!

*****

            Tekrar bak müdür,

            Dersim ismini Tuncelili hemşerilerimiz kullanır. Hiçbir sıkıntı yok. Onlar bile asla “Burası Dersim lan!” diyerek tehdit ağzını kullanmazlar. Hiç kimse de komşuluk hukukumuza zeval veremez. Zaten Tuncelililer maç esnasında bizlere sahip çıkarak bunu gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

            Ammmaaa, “Burası Dersim lan! Adam olun lan!” derken farkında olmadan örgütçü ağzı kullanıyorsun! Sen devlet memurusun, maksadını aşma, yakışmıyor. Dikkat et!

Bir Soru: Sayın Müdür, protokolde Elazığ Valisi, Belediye Başkanı ve vekiller olsaydı yine de “Toplayın lan hepsini, burası Dersim lan! Adam gibi oturun lan…” diyebilir miydin? Bence de……..!