Bu Müdür AFAD!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında kamudaki araç sayısının azaltılacağı, üst düzey bürokrasideki bazı pozisyonlarda makam aracı uygulamasına son verileceği ve yeni araç kiralamalarının da kısıtlanacağını açıklamıştı.

Bu Müdür AFAD!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tasarruf Genelgesi öncesinde Elazığ İl Özel İdaresi meclisinde AFAD’a cip alınmasına yönelik karar alındığı için bu lüks araç alımı genelgeye takıldı ve cip alınmadı.
AFAD’a araç alımı kararıyla ilgili basında yapılan haberlere tepki gösteren AFAD’ın çiçeği burnunda Elazığ İl Müdürü Cafer Giyik, "Ben anlamakta zorlanıyorum, bu memlekette AFAD diye bir kurum var ve AFAD’ın bütçesine özel idare her yıl bütçe ayırmak zorunda. Bu resmi bir bütçe bu bütçe birisinin makamına hizmet etsin diye tasarlanan bir iş değil. Elazığ’da yüzlerce afet oluyor AFAD’ın gitmesi içinde bu kurumun bir kapasiteye ihtiyacı var, araca, çadıra, hizmet aracına ihtiyacı var. Bunlar rutin işler bu kurumun araç alması suç mu şimdi? Bu her sene yapılan bir şey. Barajda biri kayboldu biz her sene kurtarma botu aldığımız zaman bütün memlekete hesabını mı vereceğiz? Böyle bir anlayış doğru mu sizce? Kaç gündür bu konu lüzumsuz bir şekilde uzatılıyor” diyerek tepkisini göstermiş.
Müdürün tepkisi, tasarruf genelgesine takıldığı için alınamayan araca ve bunun haber yapılmasına. Biz hiç şaşırmadık. Ak Parti hükümeti ve milletvekilleri  nasıl edip nereden buluyorlarsa, siyasi iradenin aldığı kararları dikkate almayan isimleri bulup il müdürü olarak atamakta oldukça mahir oluyorlar. 
Müdürdeki anlayışa bakar mısınız? Ülke tasarruf yapıyor,  sen  de “cip alıyorsun” diyen medyaya ve halka nasıl da köpürmüş ve öfkelenmiş… 
İşini seven ve görevinin bilincinde olan  bir bürokratın bu olay karşısındaki tavrı ne olmalıydı ve ne olurdu?
 “Elbette kurum olarak böyle bir araca ihtiyacımız var. Ancak madem devlet büyüklerimiz ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimiz için tasarruf genelgesi yayınlayarak giderleri kısıtlamaya çalışıyorlar bizler de Elazığ AFAD olarak buna katkı sunduk ve alacağımız cipi almamaya karar verdik. Mevcut imkân ve araçlarımızla hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz”
Peki, bunu söylemesi gereken bir bürokrat ne söylemiş? “Ben anlamakta zorlanıyorum.  Bu gereksiz mesele neden bu kadar uzatılıyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat takip ettiği ve önemsediği tasarruf tedbirlerini çiğneyecek kadar cüretkar  bir açıklama yapan il müdürünün  demek ki arkası ve dayısı güçlü. Kendi yeteneği  ve liyakati ile bu göreve gelen hiçbir bürokrat böylesine anlamsız  bir açıklama yapamaz. Demek ki adam arkasına güveniyor.
Daha önce “Sen benim cep telefon numaramı kimden aldın, sen beni nasıl ararsın” diyerek vatandaşı azarlayan bürokratı terfi ettirip büyükşehire atayan Ak Parti’ye bu bürokratlar mübarek olsun,  hayırlı olsun.