Bu Kırmızı Elazığ'a Yakışmayacak

Uzmanlar geçtiğimiz günlerde ülke genelinde sıcak havaların etkili olacağı konusunda bir uyarıda bulunmuştu. El Nino hava olaylarının etkisiyle Elazığ için de sıcak havaların etkili olması bekleniyor.

Bu Kırmızı Elazığ'a Yakışmayacak

El Nino hava olayları Türkiye haritası gün geçtikçe kırmızıya boyanıyor ve tehlike gün geçtikçe artıyor. 

2023 bahar aylarıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan el nino hava olaylarının hem yurdumuza hem de dünyaya büyük sıcaklıklar getirmesi bekleniyordu ve beklenen oldu. El nino hava olayları Elazığ'da da etkisini göstermeye başladı.

Paylaşılan ilk harita:

Bu Kırmızı Elazığ'a Yakışmayacak

Paylaşılan son harita:

Bu Kırmızı Elazığ'a Yakışmayacak

 

"ELAZIĞ'IN KATEGORİSİ DEĞİŞTİ"

 Paylaşılan ilk haritada Elazığ turuncu kategoride yer alıyordu ancak gün geçtikçe haritadaki rengi değişiyor.

"KONU TBMM'YE TAŞINDI"

El Nino hava olayları, Türkiye'yi uzun bir süredir etkisi altına alıyor ve birçok şehirde ardı ardına sel felaketleri yaşanıyor, bu da can, mal kayıplarına yol açıyor. Uzmanlarına göre, El Nino felaketi aylarca devam edecek. Gelen peş peşe uyarıların ardından, El Nino hava olayları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine de girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önümüzdeki yıl dünya genelinde sıcaklık rekoru kırmasına neden olması tahmin edilen "El Nino" hava olaylarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Gürer, önergesinde, Pasifik Okyanusu'nda ortaya çıkan ve 2024 yılında dünya genelinde etkili olması beklenen El Nino hakkında ülkemizde alınan tedbirlerin açıklanmasını istedi.

Tarım üzerinde El Nino'nun muhtemel etkisini sorgulayan Gürer, kuraklık riskine karşı tarım alanlarına yönelik su kaynaklarının yönlendirilmesi gibi önlemlerin alınıp alınmayacağını sordu.