Bu Kez De Partinin Ayrımcılığı

AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlendiği halk buluşmalarının üçüncüsü Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un katılımıyla gerçekleşti.

Bu Kez De Partinin Ayrımcılığı

Fakat bu toplantı daha önce Milletvekilleri Sermin Balık ile Zülfü Demirbağ’ın katıldığı toplantılardan oldukça farklıydı.

Öncelikle diğer iki milletvekiline tahsis edilen salon, parti yönetim kurulu toplantılarının da yapıldığı arka fonda vişne mermerinin olduğu toplantı salonu iken Bulut için daha büyük olan konferans salonu tahsis edilmişti.

Diğer iki milletvekilinin katıldığı halka buluşa toplantılarında parti yönetiminden yetkili hiçbir isim yer almazken, Bulut’un toplantısına hem il başkanı hem de parti sekreteri katıldı.

Bu manzara ve tablo karşısında, geçtiğimiz hafta “vatandaşın vekil ayrımı” başlıklı yazımız geçerliliğini korumakla birlikte bu kez de “parti yönetiminin vekil ayrımı” gibi bir durum çıktı karşımıza.

Elazığ’ın abisi olması ve böyle  bilinirliği sebebiyle çok sayıda vatandaşın toplantıya iştirak edeceği gibi bir öngörü ile daha büyük salonun tahsis edilmesi gibi bir mazeret belki kabul edilebilir. Ancak diğer iki milletvekilinin toplantısına katılmayan İl Başkanı ve İl Sekreteri için nasıl bir açıklama gelir ya da gelir mi bilmeyiz ama bu konuda  bariz bir ayrım olduğu net görülüyor. 

Konferans salonunun  hınca hınç dolu olması ise ayrı bir sosyolojik ve akademik çalışma konusu. Siyasilerin, Elazığ’da her şeyin yolunda gittiği ve herhangi bir sorun olmadığı iddiasıyla, sorununu iletmek için partiye akın eden hemşerilerimizin sayısının çok olması ciddi bir çelişki olarak karşımızda duruyor.

Vatandaşlarımız, diğer vekillerden ziyade Milletvekili Metin Bulut’un şehrin abisi olması nedeniyle sorun çözmede daha yetkin, daha başarılı ve gayretli olduğunu gördüğü için yoğun katılım sağlamış olabilirler. Bu da diğer vekillerin sorunu…

Ancak salonda bulunan hemşerilerimizin hanedan oturuşlarından ve yaş skalasından da anlaşıldığı gibi çok da sorunlu ve milletvekilinden bir talepte bulunacaklar gibi durmuyorlar.
Resimlere bakılırsa bu buluşmadan geriye hatır-gönül ilişkisine dayalı bir dost ziyareti kalmış.