'Bu kararın sisteme uygun olmadığı aşikar'

'Bu kararın sisteme uygun olmadığı aşikar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Bu yıl yeni uygulanacak olan YKS sınav sisteminde Beden Eğitim Öğretmenliği bölümü için önemli değişikler getirildi. Özellikle son yıllarda Ülke sporunun geliştirilmesi için yapılan düzenlemelerden Beden Eğitim Öğretmenliği bölümü de nasibini aldı.

Dün duyurulan 2018 YKS Kılavuzu’na göre Beden Eğitimi Öğretmeni olabilmek için 23 Haziran’da yapılacak YKS 1. Oturumu olan TYT sınavından 240 Bin başarı sıralamasına girme ve yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı’ndan da başarılı olma şartı getirildi.

Konu üzerine açıklama yapan Zirve Beden Eğitimi Hazırlık Kursu Antrenörü Mustafa Sağlam; ‘’YÖK’ün aldığı bu karar çok tartışılacağa benziyor. Sporu eğitimsel formatta yürütmek doğru ama bunun müsebbibi bu sınava hazırlanan genç sporcular olmamalıdır. Türkiye’de ki sporcuların veya Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü arzulayan öğrencilerin hem temel anlamda hem de hazır bulunuşluk anlamında bu sisteme uygun olmadığı aşikar. Aynı zamanda bu kuralın sadece BESYO bölümlerinden Beden Eğitim Öğretmenliğini etkilediğini; Antrenörlük, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliğini etkilemediğini söylemekte de fayda var.’’  dedi.