Bu İstasyon Türkiye'de Sadece Erzurum ve Elazığ'da Var

Bir dizi ziyaretlerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  Elazığ Valiliği, Fatmalı Yüzer GES projesi, Elazığ Belediye Başkanlığı ve Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinden sonra  Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü Harput Konferans Salonunda  sektör paydaşları ile bir araya gelirken Yumaklı son olarak Türkiye'de  Erzurum'dan ikincisi Elazığ'da açılan Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.

Bu İstasyon Türkiye'de Sadece Erzurum ve Elazığ'da Var

Yumaklı; “Geçtiğimiz haftalarda açıklamış olduğumuz hayvancılık yol haritamızda belirttiğimiz gibi ülkemizdeki hayvansal üretimi artırma adına bir dizi başlık altında yapacaklarımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Bunlardan en önemlisi de özellikle  hayvan hastalıklarının kontrolsüz hayvan hareketleri ile birlikte ülkemizin farklı bölgelerine taşınması söz konusuydu. Özellikle iklim değişikliğinin etkisiyle son dönemde gösteren ve ekonomimiz için büyük zarar veren hayvan hastalıkları ile mücadelede yol kontrol noktalarından bahsetmiştik. İlkini Erzurum’da açtık ve yürürlüğe koyduk. 

Bu İstasyon Türkiye'de Sadece Erzurum ve Elazığ'da Var

Ülke ekonomisine ve hayvancılık açısından son derece büyük zararlar veren hayvan hastalıkları ile mücadele konusunda ikinci noktamızda Elazığ’dı. Burada da bugün son hazırlıklarını gözden geçirdiğimiz önümüzdeki aydan itibaren faaliyetine başlayacak olan yol kontrol ve denetim istasyonunu ziyaret etmiş olduk. Burada deneyimli veteriner hekim arkadaşlarımızla birlikte aynı zamanda bizlere yardımcı olması açısından kolluk kuvvetlerimizde yine eşgüdüm içerisinde çalışıyor olacaklar. Hareket eden hayvanların kulak küpelerinden, kendilerinin sağlık sertifikalarından, aşı durumlarından velhasıl başından sonuna kadar bu süreçte ne yapılması gerekiyorsa tüm unsurları burada aranmış olacak.

Bu İstasyon Türkiye'de Sadece Erzurum ve Elazığ'da Var

İstiyoruz ki biz hayvan hastalıkları ile mücadelemizde aşı programlarımız, bilgilendirme bilinçlendirme faaliyetlerimiz bunların tamamı  bir bütün içinde olsun. Eğer yol kontrol noktalarında herhangi bir farklılık, usulsüzlük tespit edilirse arkadaşlarımız tarafından gerekli işlem yapılmış olsun.  Türkiye çapında 8 tane planladık. Ankara, Çankırı, Sivas, Kayseri ve Mersin’de  de açılmasını planladık. Birkaç ay sonra kurban bayramı dolayısıyla  hayvan hareketleri ve hastalıklarının  en çok taşıma potansiyeline sahip dönemler olduğunu göz önünde olduğunu da alırsak bunların etkisini son derece yüksek olduğunu değerlendiriyoruz”

Bu İstasyon Türkiye'de Sadece Erzurum ve Elazığ'da Var

Bakan İbrahim Yumaklı programın bitiminin ardından havayolu ile Ankara’ya hareket etti.