Bu İlkelliğin Bir Cezası Olmalı!!!

Elazığ yazın gelmesi ile birlikte 'ilkel' çekirdek yeme ve kabuğunu yere atma yarışmasına sahne oluyor

Bu İlkelliğin Bir Cezası Olmalı!!!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ yazın gelmesi ile birlikte “ilkel” çekirdek yeme ve kabuğunu yere atma yarışmasına sahne oluyor. Her yaş grubundan insanın, eğitim seviyesi ne olursa olsun, keskin dişleri ile çekirdekleri adeta dans ederek kırıp kabuklarını yere atıp içini yeme geleneği son sürat devam ediyor.

Toplu mekânlar ve oturma alanlarının bembeyaz kesildiği şehrimizde, saman çöplüğüne döndürülüp köyleştirilen şehrin, yaşadığı bu katliamın bir cezası olması gerektiği dile getiriliyor.

Özellikle Malatya Caddesi ve Karayolları’ndan itibaren akşam saatlerinde sıra sıra dizili şehrimizin insanlarının, adeta bir biri ile yarışırcasına, çekirdek yeme ve kabuğunu yere atma ilkelliği günden günden artış gösteriyor.

Hemen hemen her yerde akşamları bir ayin gibi çekirdek yemeye çıkan halkımızın, bu davranışı hayretle izleniyor. Çekirdeği yiyip, kabuğunu yere veya önde gidenlerin üzerine tükürükle birlikte atan pek çok insanın, “modern” bir hayattan haberlerinin olmadığı ve sadece “mide eksenli bir davranış bozukluğu” içinde oldukları sanılıyor.

Bu ilkelliği sert bir şekilde eleştiren pek çok duyarlı insan, çevre ve göz zevki kirliliğine neden olan çekirdek yeme ve kabuğunu yere atma tuhaflığının, bir cezasının mutlaka olması gerektiğini dile getiriyorlar.