Bozdağ da Hakimiyet Gibi Düşünüyor

Yıllardan beridir bu köşelerden adata haykırıyoruz. Gördüğümüz aksaklıklar, yanlışlıkları dile getirmekle birlikle halktan kopuklukları, lüks, şatafat ve israf içinde boğulduğunu, kuruluş felsefesinin  yanında temel manevi değerlerden de oldukça uzaklaşıldığını ve bu konuda önlemler alınmazsa hezimetin ve çöküşün kaçınılmaz olduğunu yazdık durduk.

Bozdağ da Hakimiyet Gibi Düşünüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bizim yazdıklarımız bizim gibi samimi, bu davaya kişisel çıkar ve menfaat değil manevi ve uhrevi anlam yükleyen Ak Partililer tarafından takdir edildi ancak dünyevileşen ve bu yazılanları kendi kovanlarına çomak sokmak olarak gören bazı AKP’liler tarafından yüzleri ekşitilerek ve bizler hain görülerek okundu.

Yazıklarımızın hepsi havada kaldı. Ne birçok yerden maaş almalar, ne lüks makam arabaları ve şatafat konusuna el atıldı ne de halkın manevi hissiyatına ve özellikle İsrail duyarlılığına kulak asıldı.

Bu halktan kopukluk ve halkın gerçek gündeminden savrulma o kadar belirgin bir hal aldı ki 31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan  adayı cebinden çıkardığı 100 TL’yi simitçiye verip “al bu parayı tüm simitleri vatandaşa dağıt” deme gafletine kadar uzandı. Neyse ki simitçinin “abi bu paraya sadece 10 simit geliyor” cümlesiyle adayımız gerçeklere uyandı ama Ak Parti’nin ne kadar halktan koptuğu gerçeği de tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı.

Neyse gelelim konuya. Bizlerin yıllardan beri içimiz yanarak ve âdete çırpınarak dile getirdiğimiz bu gerçekleri, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ da dile getirmiş. Ama bir farkla… Seçimlerde yaşanılan hezimetlerden sonra.

Yani eskilerin deyimiyle “Bade harab ül Basra” olduktan, Basra yok olduktan, İstanbul, Ankara, Adıyaman, Amasya, Şanlıurfa ve Ak Parti’nin geçmişten bugüne kalesi olan birçok il ve ilçe belediyeleri gittikten ve iş işten geçtikten sonra. Biz bu sonuçlardan bir ders çıkarılır mı yoksa birçok isim görevden alınır yerlerine onları da aratacak yaramazlıklar yapacak isimler mi getirilir bilemiyoruz ama çok umutlu değiliz. İnşallah bizi mahcup ederler.