Boykota dayanamayan Burger King adını değiştirdi!

Dünyaca ünlü fast-food zinciri Burger King, Türkiye'deki logosunda ve isminde değişikliğe gitti. Yeni isim, 'Börgır' olurken, firmanın söz konusu kararı, İsrail'in Filistin'i işgali nedeniyle yapılan boykot olduğu öne sürüldü.

Boykota dayanamayan Burger King adını değiştirdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Burger King, Türkiye'deki logosunu ve ismini değiştirerek dikkat çeken bir karara imza attı. Firmanın Türkiye'deki yeni ismi "Börgır" oldu.

BURGER KING'İN TÜRKİYE'DEKİ YENİ ADI "BÖRGIR" OLDU

Dünyanın dört bir yanında şubeleri olan fast-food zinciri Burger King, Türkiye'de dikkat çeken bir karara imza attı. Firma, isim ve logosunda değişikliğe gitti. Burger King'in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda yeni ismin "Börgır" olduğu görüldü. Yeni logoda turuncu ekmekler korundu.

BOYKOT NEDENİYLE FİRMANIN SATIŞLARI DÜŞÜYOR

Şirketin, İsrail'in Filistin'e saldırının ardından Türkiye'de de başlayan boykot nedeniyle böyle bir karar aldığı iddia edildi. Boykot nedeniyle şirketin Türkiye'deki satışlarının düştüğü belirtiliyor.

Boykota dayanamayan Burger King adını değiştirdi!

Öte yandan Burger King'in resmi internet sitesinde herhangi bir logonun değişmemesi kafalarda soru işareti yarattı. Şirketin, bu hareketle yeni bir reklam kampanyasının ilk adımını attığı konuşuluyor.