Boşluğa Racon Kesmek

Akif'in 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.'  Gibi her dönem ve zeminde bizlere rehber olacak bir uyarısı bir de önerisi var. 

Boşluğa Racon Kesmek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uyarısı;  içinize tefrika sokmayın,  önerisi ise yürekleriniz toplu vursun, birlik ve beraberliğinizi bozmayın.

Siz, böyle sağlam ve dik duruşlu olursanız, içinize asla düşman giremez, girse bile muvaffak olamaz diyor Akif özetle.

Akif’in bu uyarısı, devletler için olduğu gibi siyasi partiler, vakıf ve dernekler hatta ticari şirketler için de geçerli bir kural.

Aynı takımda olan, rakiplerine karşı ortak mücadele eden ve birlikte koşturduğunuz kişilerin hukukunu korumak da size düşer. 

Aslı astarı olmayan bir konuyu örnek gösterip takım içine fitne sokarsanız ve bunu da hakarete varan cümlelerle telaffuz ederseniz bunun adı fitne olmakla kalmaz, davaya ihanet olur.

Gerçek olmayan konuşma ve ifadelerle üçüncü şahısların uydurma beyanlarını esas alarak; davanızı yücelten, hizmetleri ile gönülleri fetheden bir değeri, sözde itibarsızlaştırmak ve yıpratarak kendinize alan açmak gibi bel altı çalışmalar yaparsanız birileri de size “dur” der ve kapıyı gösterir.

Bile isteye ve kasten yaptığınız ya da külhanbeyi üslubuyla yaptırdığınız efelenmelerin faturasının bizzat size çıkacağını bile bile,  eğer vuruşarak çekilme gibi bir hayal kuruyorsanız bu ancak sizin züğürt teselliniz olur.

Başarısızlığınızı ikrar etme yerine var olan bir başarıdan pay kapma ve buradan rol çalarak kendinizi kahraman ilan etme gibi bir düşünceye kapıldıysanız, bu şehirde yaşayan insanların aklıyla da oynuyorsunuz demektedir. Zira herkes kimin gerçek kahraman, kimin sözde kahraman olduğu çok iyi biliyor. 

Yarınlarda ve belki yarından da yakın bir zamanda, önce affınızı isteyip birkaç gün sonra da “haksızlığa, yanlışa alet olmadım”  ifadeleriyle başlayan cümleler kurmanızın hiçbir anlamı olmayacak.

Ya başarıyı takdir edip yapanlara teşekkür edip etrafında kenetleneceksiniz ya da “benden bu kadar” deyip affınızı isteyeceksiniz. 

Bunun için müfteri olmanıza da gerek yok, suflörlük yaparak bel altından birilerini yıpratmaya çalışmanıza da gerek yok.

Varsa size göre bir başarı ve yükseliş, o zaman zirvede bırakıp şan ve şerefle gitmenin hazzını yaşamak yerine ucuz varoş ağızları ile birilerine Polat Alemdarcılık raconu kestirtmenin de bir faydası yok.