BORDEAUX'TA HARPUT RÜZGÂRI

Elazığ'ın yöresel ürünleri, Fransa'nın Bordeaux şehrinde açılan turizm fuarında ilgi odağı oldu.

BORDEAUX'TA HARPUT RÜZGÂRI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başkanlığında Elazığ Vakfı işbirliğiyle 16 Mayıs 2017’de Fransa’nın Başkenti Paris’te gerçekleştirilen tanıtım toplantısıyla start verilen Harput’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasına yönelik çalışmalar dolu dizgin sürüyor.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından Paris’te gerçekleştirilen tanıtım toplantısında şehrin tanıtımına yönelik hazırlanan yöresel ürünler, Fransa’nın Bordeaux şehrinde açılan turizm fuarında yer alan Türkiye standında sergilendi.

Dibek Kahvesi, orcik, Ağın Leblebisi, kuru dut ve badem şekeri gibi ürünler özellikle Fransız ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Fuarda ayrıca Harput Kalesi, Ulu Cami, Hazarbaba Kayak Merkezi ile Hazar Gölü gibi Elazığ ve Harput’un tarihi ve turistik mekanlarının tanıtıldığı afişler de sergilendi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Harput’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasına ilişkin çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, “Harput’un sahip olduğu binlerce yıllık kadim kültür, sanat ve medeniyetinin dünyada tanınması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Harput’umuz kalesiyle, camileriyle, medreseleriyle, hamamlarıyla öne çıkan bir medeniyet merkezidir. Elazığ Belediyesi olarak bir yandan bu eserlerin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımızı devam ettirirken, bir yandan da bu eşsiz mirasın tüm dünya tarafından tanınması için çalışıyoruz. UNESCO'nun dünya tarihi miras listesine girdiğimiz zaman dünya turizm sektörü Harput'u tanımış olacaktır. Böylece hem Harput hak ettiği değeri kazanacak, hem de şehrimiz önemli kazanımlar elde etmiş olacaktır.” dedi.