Biz Yokuz Arkadaş!

26 ilden binlerce kişinin katıldığı Türkiye'nin Nabzı Aralık Ayı araştırmasında 2021'in en çok konuşulan olay ve kişileri  belirlenmiş.

Biz Yokuz Arkadaş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılın en unutulmayan olayı pandemi olurken; doların yükselmesi, Ayasofya Cami'nin açılması, kadın cinayetleri ve orman yangınları da araştırmaya katılanların unutamadığı diğer olaylar arasında yer almış.

2021 yılının en çok konuşulan kişisi, katılımcılara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Fahrettin Koca, Ekrem İmamoğlu ve Süleyman Soylu ise yine sıralamanın üst sıralarında yer aldı.

Araştırmada, sosyal medyayı en iyi kullanan siyasetçi de belirlenmiş.

İlk sırada yüzde 24,3 ile Recep Tayyip Erdoğan yer alırken, yüzde 12,6 ile ikinci sırayı Ekrem İmamoğlu aldı.

2021 yılının en akılda kalan haberi orman yangınları olurken, Karadeniz'de doğalgaz bulunması, sel felaketi, pandemi tedbirleri ve kadın cinayetleri de unutulmayan olaylar arasında…

2021 yılının en iyilikseveri sorusuna en fazla Haluk Levent yanıtı verilirken, Müge Anlı ikinci ve Acun Ilıcalı üçüncü sırada onu izledi.

Katılımcılar, ulusal ve uluslararası mecralarda adları sıkça duyulan Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’i 2021 yılının bilim insanı olarak öne çıkardı.

Ülkemiz için yapılan bu araştırmaya benzer bir araştırma da keşke Elazığ için yapılsaydı. 

Geçen yılın en çok konuşulanı, en çok beğenileni, en çok güvenileni ve halka en yakın olan siyasiler, yöneticiler ve bürokratları belirlenmeye çalışılsaydı.
En başarılı kamu kurumu belirlenseydi mesela. Halkın memnuniyet dereceleri ölçülseydi.

Ama tam bir tarafsızlıkla, objektif kriterlerle yapılmalı bu araştırma. Parayı verenin, kurum imkânlarını araştırmayı yapan kişi ve kuruma kullandırıp abad ve ihya edenin ödülü kapıp  “en” olduğu bir düzenek ve uyanıklıkla  değil. 

Sahi siz hiç merak etmediniz mi Elazığ’ın en başarılı, kişi ve kurumlarını? Biz merak ettik ve bir araştırma başlattık lakin bizim, “2021’in en başarılı kurum ve kişisi size göre hangisi?” sorumuza aldığımız, “ne başarısı kardeşim, sen hangisi başarısız diye sor ki ben nasıl peş peşe söyleyeyim  bu kurum ve isimleri” cümlesi ile irkildik, titredik ve kendimize geldik.

Sonuç: Kimin başarılı ya da başarısız olduğunu sormak bile terslenmemize sebep oluyorsa biz yokuz arkadaş…