Biz Şahidiz…

Geçtiğimiz günlerde eski bir  gazeteci arkadaştan bir gönderi geldi. 'üstad bir bakabilir misin bunlar doğrumu?' diye de not düşmüştü arkadaş.

Biz Şahidiz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bırakın doğru olup olmadığını parmaklarıma ve zamanıma kıyıp cevap verme gereği bile duymadım. Zira öylesine bayağı, öylesine suyu ve cacığı çıkmış bir paylaşımdı ki ciddiye alınacak ve gündemime girmeyecek kadar sığ, temelsiz, sosyal medya çöplüğünün bir zerzevatı gördüm ve oralı olmadım.

Belirli bir mahfilden Ak Partili üst düzey yetkililer ve çok sayıda milletvekilinin de olduğu bir liste yayınlanmış ve sözde bu isimlerin FETÖ ile iltisakları ifşa edilmiş.

Bu isimlerden bir de ilimiz milletvekili Ejder Açıkkapı ve eski vekillerimizden Zülfü Demirbağ…

Güler misin ağlar mısın? Birilerinin bazı isimlere hıncı ve kini bitmemiş olacak ki temcit pilavcı gibi pişirip pişirip önümüze koyuyorlar bu tür absürtlükleri.

Bu memlekette FETÖ ile itham ve ilzam edilecek en son isimlerdir Ejder Açıkkapı ve Zülfü Demirbağ.

15 Temmuz darbesinden dakikalar sonra henüz 5-10 kişilik bir gurup toplanmışken PTT meydanına pili bitmiş megafondan avazı çıktığı kadar FEÖ’ye lanet okuyan Ejder Açıkkapı’ydı ve bu satırların yazarı bizzat buna şahittir.

Yine darbeden dakikalar sonra meydana gelen Zülfü Demirbağ’ın FETÖ hain terör örgütüne ve Fethulllah Gülen’e meydan okuyup halkı milli iradeye sahip çıkmaya davete eden ve bu hainlik karşısında içi yanarak konuşmasına da yine bizzat biz şahidiz.

Bizler zaman zaman siyasilerimizle güncel olaylar üzerinden ters düşebilir, tartışabilir ve hatta tadında ve dozunda atışabiliriz. Ancak bir insanın olmadığı bir şeyle itham edilmesine asla razı olmayız, buna rıza göstermeyiz, bu alçaklıkları yapanların karşında da dimdik dururuz.

Siyasilerimizi görevleri ve söylemleri sebebiyle eleştirmek ayrı bir şey, ancak kendilerine atılan iftira karşısında adil olmak ayrı bir şeydir.

Ejder Açıkkapı ve Zülfü Demirbağ’ı FETÖ’cü olmakla itham etmek, Netanyahu’nun Müslüman olduğunu iddia etmek kadar komik, temelsiz ve geçersizdir.

Biz şahidiz ki hem Ejder Açıkkapı hem de Zülfü Demirbağ, birçok ismin “acaba gitsem mi yoksa saklansam mı?” diye ikilem yaşadığı o meşum 15 Temmuz gecesinde darbeyi duyar duymaz o günkü adıyla PTT meydanına koşan ilk isim ve ilk siyasilerdi. Varsın birileri liste kurgulayıp, tasarım yapıp yayınlasın. Allah’ın listesi önemli Allah’ın… Gerisi lafı güzaf.