Biz Demiştik…

Biz söylemiştik ifadesinden çok hazzetmeyiz ama bazı gelişmeler karşısında bu ifadeden kaçamaz hale geliyoruz.

Biz Demiştik…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fiyat artışlarının önüne geçme amacıyla 1000 yeni şube açılması planlanan Tarım Kredi kooperatiflerinin çözüm olmayacağı gibi devletin sırtında tıpkı KİT’ler gibi yeni bir yük olacağını daha ilk gün yazmış ve uyarmıştık.

Uyarımızın üzerinden 10 gün geçmeden haklı çıktığımız ortaya çıktı.

Fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla kurulan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 180 bin lira maaş aldığı iddialarıyla ilgili konuştu. Basında yer alan haberleri yalanlayan Poyraz, huzur haklarıyla birlikte 62 bin 500 lira maaş aldığını söyledi.

Zincir marketlerin piyasadaki etkisini kırmak için kurulan ve fiyatların aşağı çekilmesi görevi verilen Tarım Kredi marketlerinin genel müdürünün aldığı maaş 62.500 TL.

İşin ilginç yanı ise Poyraz’ın bu rakamı, “180 bin değil, 62.500 TL” ifadesini söylerken ki masumiyeti ve maaşını makul görür üslubu.

Kendisinin 62.500 TL maaş alan, 1000 marketin kurulması işlemlerini yürüten yüzlerce yeni ama yüksek maaş alan elemanlar, kiralar, demirbaşlar, ortak giderler ve en önemlisi de  alınan elemanların iş bilip bilmedi tartışmaları ile  oluşturulan marketler…

Aman Allah’ım! Bunlar mı bize ucuz ürün ulaştıracakmış. Hangi akıl ve mantıktır yetkililere yaptıran bunları.

Arabanıza bineceksiniz, şehrin ancak bir iki noktasında açılacak bu marketlere  gidecek ve diğer marketlerle arasında kuruş farklar olan ürünleri alıp evinize döneceksiniz. Yaktığınız benzin ve harcadığınız zaman buna değecek mi, her şeyden önemlisi de bu marketler gerçekten halk için çalışacağı belli olmayan bir macera ve tartışmalar yaşanacak. 

Çok geçmeden bu projenin nasıl bir hata olduğu görülecek, sonra “Hata Yaptık”  itirafı gelecek ve ne yazık ki bunun bedelini, 62.500 TL maaş alan kişi değil,  halk olarak bizler ödeyeceğiz.