'Biz bize kongre'

Manisa, Elazığ ile birlikte Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis Ve Muş il kongreleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm illerde kongre salonlarındaki coşku ve yoğun ilgiye rağmen Elazığ'da salon boş, coşku yoktu. bu durumu değerlendiren ve halk ile birlikte samimi tabanın da ilgisizliğinden yakınan ve buna sebep olanlara tepkisini dile getiren bir partilinin 'biz bize kongre yaptık' sözleri durumu özetler nitelikteydi.

'Biz bize kongre'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Manisa, Elazığ ile birlikte; Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis Ve Muş il kongreleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm illerde kongre salonlarındaki coşku ve yoğun ilgiye rağmen Elazığ’da salon boş, coşku yoktu. bu durumu değerlendiren ve halk ile birlikte samimi tabanın da ilgisizliğinden yakınan ve buna sebep olanlara tepkisini dile getiren bir partilinin “biz bize kongre yaptık” sözleri durumu özetler nitelikteydi.


“BİZ BİZE KONGRE”
AK Parti’nin Elazığ
7. Olağan İl Kongresi, Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Elazığ, Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Muş il kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. 
AK Parti Elazığ 7. Olağan İl Kongresi’ne; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, AK Parti Elazığ Koordinatör Milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ramazan Gürgöze, AK Parti Genel Merkez Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Ejder Açıkkapı, AK Parti Genel Merkez Doğu Anadolu Bölgesi Teşkilat Koordinatörü Mahmut Gürcan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Murat Öz, AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç, AK Parti Eski Milletvekilleri, AK Parti Eski İl Başkanları Ali Şerifoğulları ile Mahir Sönmez, AK Parti Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, il, ilçe belde teşkilat temsilcileri, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhan Karakuş, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Emrah Akdağlı, Hüda Par İl Başkanı Yasin Kavaklı, teşkilat üyeleri ve Elazığlı vatandaşlar katıldı. 


DİVAN TEŞEKKÜLÜ
Kongrede Divan Başkanlığına Ak Parti Genel Merkez Doğu Anadolu Bölgesi Teşkilat Koordinatörü Mahmut Gürcan seçildi. Divan üyeliklerine ise Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Divan Üyesi İl Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, Divan Üyesi Uğurcan Güleç, Divan Üyesi Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı seçildiler.


MİSYONU VE AK DAVAYI DEĞİL BAŞKANI TANITIM
Kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi.
Tanıtım filmi, ak davanın ve onun lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mücadelesi ve bugüne kadar yaptıkları mücadeleler ile Elazığ’ın bu davaya verdiği omuz ve bunları gerçekleştiren kadrolardan ziyade ziyade üç ay önce yönetimi getirilen il teşkilatı ve il başkanının reklam ve tanıtımı mesabesinde kaldı.
Oldukça amatör ve Ak Parti müktesebatından uzak bir bakış açısı ile ruhsuz hazırlanan tanıtım videosu, salonda duygu yoğunluğu ve coşku getirmek yerine tempoyu düşüren ve izleyenleri memnun etmeyen bir hava oluşturdu.

Daha sonra kürsüye gelen İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerine dikkat çekerek şunları söyledi:“Dünya beşten büyüktür diyen yer yüzü mahrumlarının ve mazlumlarının gür sesi; dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’a gönül veren, yol arkadaşlığı yapan aziz hemşehrilerim hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Büyük davalar çabayla, gayretle, emek ve alın teriyle yükselir. Emek verilmemiş, çilesi çekilmemiş ve bedeli öğrenmemiş hiçbir davanın başarı şansı yoktur. Bizler büyük ve şanlı bir davanın mümessilleriyiz. Bu dava bugünlere bizden öncekilerin emek, çaba ve gayretleriyle geldi. AK Parti kurulduğu günden bugüne teşkilatlarımızda görev alan bütün teşkilat mensuplarımızı sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Kendilerinden aldığımız bu emaneti bizlerden sonrakilere gönül rahatlığıyla devredebilmek için gece gündüz demeden uzak yakın demeden sorumluluk bilinciyle emanet bilinciyle ilk gün ki aşkla durmadan duraksamadan çalışacağız. Aziz dava arkadaşlarım liderimiz Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi için her alanda hedeflerimize ulaşmamız için gece gündüz çalıştı, çalışmaya devam ediyor” dedi.

PROMPTER KAZASI
Konuşmasını sürdürürken metni okuduğu prompter cihazının arızalanması ya da metni cihaza gönderen görevlinin dalgınlığı sebebiyle bir süre duraklayan ve bu arada su içmeyi tercih eden İl başkanı Yıldırım, sorunun giderilmesinin ardından konuşmasına devam etti.


ŞERİFOĞULLARI: DEVLETİMİZİN TÜM İMKÂNLARI SEFERBER EDİLDİ 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,24 Ocak Elazığ depreminin yıl dönümü yaklaşırken bir kez daha şehrimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesile ile şehrimize desteklerini esirgemeyen ilk günden beri yanımızda olan şehrimizin imarı ve inşası için devletimizin tüm imkanlarını seferber eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza ve devletimizin tüm yetkililerine hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” diye kaydetti. 


ŞERİFOĞULLARI: ASLOLAN MAKAM DEĞİL DAVADIR
 Kongrede en coşkulu ve daha çok dava ve Cumhurbaşkanı vurgusu yapan konuşmacı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları oldu.
Konuşmasının önemli bir bölümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya liderliğine ayıran Başkan Şerifoğulları, “Bizler için asıl olan makamlar değil; bu davaya olan bağlılığımızdır, Partimiz dinamik bir yapıya sahiptir. Bu çatı altında görevi devreden, görevi devralan tüm kardeşlerimiz bu yapının birer parçasıdır. Hangi kademede olursak olalım tek gayemiz bu bayrağı daha yukarılara taşımak, gücümüzün son zerresine kadar milletimize hizmetkâr olmak ve milletimiz için daha güzel gelecek inşa etmektir. Bizler için asıl olan makamlar değil; bu davaya olan bağlılığımızdır.” sözleri ile alkış aldı.


 DEMİRBAĞ: “CHP KÖPRÜ  ALTI SİYASETİ YAPIYOR”
Geçtiğimiz günlerde korona sebebiyle karantinada olan ve iyileştikten sonra ilimize gelerek incelemelerde bulunan, son olarak da il kongresine katılarak, doktorların kalabalık ortamlara girme uyarısına rağmen geldiğini sıklıkla ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP’nin köprü altı siyaseti yaptığını ifade ederek ,Türk siyasetine yeni bir ibare kazandırdığını belirtti.

 

AĞAR: “DAVA ÖNEMLİDİR”
Dava önemlidir. Dava Türkiye’nin refaha güvenliğe, huzura ulaşmasıdır. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu güzel hedefe ulaşabilmek için partimizin hangi kademesinde olursak olalım, nerede görev alırsak alalım hiçbir şekilde yükten kaçmayarak elimizden geleni her zaman sizin vatandaşlarımız için, evlatlarımız için yapmaya gönüllü olmuş AK Parti’nin neferleri Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşlarıyız” ifadelerine yer veren  AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023 yılında inşallah kazanıp, ondan sonraki senelerde güçlü, müreffeh ve sağlam Türkiye’yi, huzurlu Türkiye’yi kuracağız. Allah’ın izniyle bundan sonraki günlerimizde de hep beraber çalışmaya deva edeceğiz. Yatırımlarımız mutlaka devam edecektir. Türkiye bildiğimiz gibi her türlü ekonomik şartın, zorluğun ortasından kalkıp gerek teknolojik yatırımlarda gerek yol gerek baraj devasa yatırımlarını tamamlamıştır. Bundan sonraki gelecek tarım ve sulama yatırımları ve sanayi bölgelerinde açılacak olan fabrikalarla Allah’ın izniyle de yarım kalmış olan istihdam paketlerimizi tamamlamış olacağız” dedi.


BALIK: “HAYAL ETTİK, BAŞARDIK”
 “2001 yılında yola çıktığımızda biz bir yiğide inandık. O yiğitle birlikte Türkiye hayallerimiz vardı. Güçlü Türkiye hayallerimiz vardı. Biz inandık, hayal ettik, milletimizi hayallerimize inandırdık. Milletimizi hayal ettirdiğimiz, milletimize söz verdiğimiz her şeyi bu güne kadar yaptık ve o yiğitten bir dünya lideri çıktığını ifade eden Ak parti Milletvekili Sermin Balık,  “Sayın cumhurbaşkanımız sözü ile özü ile bir, dünyada sözü kabul edilen bir dünya lideri. Burada parti kurucularımızı görüyorum. Bir avuç insandık buna inanan. Bugün kitleler, bugün milyonlar, bugün Müslüman alemi bu lidere inanıyor. Ve bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk. Hayal edilemeyenleri, bizim hayallerimize dahi ulaşamayanların gerçekleştiremediğini biz 19 yıl içerisinde gerçekleştirdik” dedi. 

 

BULUT: “ERDOĞAN’IN YOL ARKADAŞIYIZ”
 İl teşkilatımıza, il başkanlığımızın şahsında yaklaşık 110 günlük süre içerisinde göstermiş oldukları performanstan dolayı hem il başkanımıza hem de ekibine gerçekten çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullanan AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan yardımcısı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Kongre bir yenilenme. İnşallah bu yenilenme ile birlikte 2021 yılına çok daha güçlü girmiş olacağız. Zaten Adalet ve Kalkınma Partisi statik bir parti değil, dinamik parti, dinamik bir yapı. Pandemide bile durmamış, pandemide bile çalışmaya devam etmiş, 1 milyon yeni üye yapabilme becerisini sağlamış, göstermiş, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden bir tanesi. Niye statik değil, dinamik bir yapıyız? Çünkü biz omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Biz kimin yol arkadaşı olduğumuzun farkındayız”dedi.

ERDOĞAN İLE GELEN COŞKU
Oldukça heyecansız ve coşkusuz geçen Ak Parti İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans sistemiyle bağlanıp konuşma yapmasıyla farklı bir ruha kavuşup anlam kazandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI
Tabi ki kongrelerimizi çok daha farklı biçimde yapmayı hayal ediyorduk. Salgın şartlarından dolayı Ekim ve Kasım aylarındaki bir kaç il dışında maalesef bu ziyaretlere imkân bulamadım.
AK Parti milletin kurduğu, bugüne kadar da milletin getirdiği bir partidir. AK Parti seçimden seçime millete giden bir parti olmadı. Yılın 365 gününü, günün 24 saatini milletimizin hizmetine adayan bir partiyiz.


"BU ÜLKEDE TATLI SU SİYASETÇİLERİ VAR"
Bu ülkede tatlı su demokratları vardır. Bir de tatlı su siyasetçileri vardır. Yüzleri seçimden seçime görülür. Partimiz kapatma dâhil pek çok tehditle yüzleşirken de vesayetin cenderesinde mücadele ederken de hep bu anlayışla hareket etti.
Başlattığımız yatırımları, projeleri en küçük bir kesintiye uğratmadık. Kuru kuruya demokratlık yapmadık. 81 vilayetimizin tamamında eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye her alanda yüzümüzü ağartan hizmetlere imza attık.
Sıkıntılı dönemi en az kayıpla tamamlamanın gayreti içinde olduk. Vatandaşlarımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için ne gerekiyorsa yaptık. Ülkemizi yeni döneme hazırlayacak çalışmalara yöneldik.


"TÜRKİYE, HAMLELERİYLE ASIRLIK DÜZENİ KÖKÜNDEN SARSIYOR"
Dışarıda da tarihi bir dönüşümün altyapısını oluşturuyoruz. Doğu Akdeniz'den Karabağ'a kadar kritik meselelerde ortaya koyduğumuz güçlü irade ile kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik. Türkiye yaptığı hamlelerle sömürü üzerine kurulu asırlık düzeni kökünden sarsıyor. 


"TARİH KENDİ HÜKMÜNÜ VERİYOR"
Artık bölgemizde kapalı kapılar ardında yapılan planlar masumların kanı pahasına uygulanamıyor. Terör olayları körüklenemiyor. Bu düzeni bozan bir ülkenin hedef tahtasına oturtulmaması mümkün mü? Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın tarih kendi hükmünü veriyor.

"SIKIŞINCA DEMOKRASİ ADINA EN UTANÇ VERİCİ PRATİKLERE İMZA ATMAKTAN GERİ KALMIYOR"
Bize demokrasi üzerinden eleştiri yöneltenler, sıkışınca demokrasi adına en utanç verici pratiklere imza atmaktan geri kalmıyorlar. Bizi insan hakları konusunda eleştirenler en küçük bir sıkıntıyla karşılaştıklarında dünyanın en faşist uygulamalarına yöneliyorlar. Terör örgütlerini başka yerde desteklerler, kendi topraklarında en ufak bir eyleme izin vermezler.

 

"ÜLKEMİZ İÇİN TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK"
Bundan sonra ektiğimiz tohumların hasılasını toplama vaktidir. Güçlü Türkiye'ye hiç olmadığımız kadar yakınız. Önümüzde 2023 seçimleri var. Elbette her seçim önemlidir. 2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır. Hala eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşanlar, terörün, darbenin hakim olduğu kötü günleri bu ülkeye geri getirmek isteyenler var güçleriyle savaşıyor.


"NEDEN 56 GÜNDÜR SESSİZ?"
CHP'nin başındaki zat partisindeki taciz iddialarına 56 gündür sessiz. Neden konuşmuyor?


GAKKOLARDAN SELAM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Elazığ 7. Olağan İl Kongresinde AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile video konferans konuşmasında selamlaştı. İl Başkanı Yıldırım; “Sayın Genel Başkanım gakgolar diyarından sizlere selam gönderiyoruz. Fiziken burada olmasanız da kalbinizin ve gönlünüzün burada olduğunu biliyoruz ve sizi saygıyla selamlıyoruz” dedi. 


BİZDEN DE GAKGOŞLARA SELAM 
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Bizden de; tüm gakgoşlara selam olsun” ifadelerini kullanarak selamlarını gönderdi.
Kongre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Fatih Şahin’in konuşmaları ile devam etti.
Daha sonra tek liste ile girilen 7. Olağan Kongrede Şerafettin Yıldırım yeniden İl bakanı Oldu.

YÖNETİM DEĞİŞMEDİ
Yapılan kongrede üç ay önce atanan yönetim kurulunun birkaç değişiklikle yeniden seçilerek yeni yönetimi oluşturdukları görüldü.

İŞTE AK PARTİ ELAZIĞ YÖNETİM KURULU LİSTESİ 
ASİL LİSTE 

1. Abdulkerim Yılmaz 
2. Abdullah Elban
 3. Ahmet Feti Yılmaz 
4. Arif Kılıç 
5. Cemal Yıldırım
 6. Cengiz Taş 
7. Gamze Saray 
8. Derya Kılıç 
9. Ertuğrul Erdem 
10. Esat Akdağ 
11. Esengül Erdem 
12. Esin Çakır
 13. Fatih Çelik 
14. Fethi Ahmet Yaman 
15. Hasan Özkan Uygur 
16. Hasan Taşköprü
 17. İbrahim Sencer Selmanoğlu 
18. Kazım Sevinç 
19. Kemal Tan 
20. Kenan Oruç 
21. Kevser Çağlar Özaslan 
22. Mehmet Balanyan 
23. Mehmet Göktürk 
24. Mehmet Şengez 
25. Muhlise Özcan 
26. Murat Akkaya 
27. Murat Şerbet
 28. Mustafa Tetik 
29. Nadir Can 
30. Ömer Alparslan Arite 
31. Samet Tunçayak 
32. Semih Tekmen
 33. Seyfettin Bahçeci
 34. Seyfullah Yıldız 
35. Vahdettin Demirtaş 
36. Vedat Demir 
37. Vedat Gürgöz 
38. Veysi Akbulut 
33. Yunus Dumandağ 


YEDEK ÜYELER
 1. Abbas Yıldız 
2. Hüseyin Karasu 
3. Abdulsamet Demirbağ 
4. Yusuf Hacıoğulları 
5. Veysel Doğan 
6. Serkan Şan 
7. İsmail Kaplan 
8. Samet Canpolat
 9. Kübra Sönmez 
10. Akın İlçin 
11. Mehmet Taribakan 
12. Erkan Ayyıldız 
13. Şefik Dinç 
14. Çiğdem Ersöz 
15. Yücel Yücedağ
 16. Mehmet Pala 
17. İrem Akliman 
18. Ebru Çoban 
19. Bilal Atlan 
20. Vedat Bibal 


İL DİSİPLİN KURULU  ASİL ÜYELER 
1. Abbas Altınışık
 2. Murat Malkan
 3. Fetullah Çetinkaya 
4. Erdeniz Erdim 
5. Fariz Çelik 


İL DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ 
1. Tarkan Yıldırım 
2. Erhan Bıçak 
3. Hülya Değirmenci 
4. Yaşar Hakan
5. Harun Özbay 


İL DEMOKRASİ HAKEM KURULU ASİL ÜYELER 
1. Mehmet Turhan 
2. Murat Varol
 3. Bülent Kırklar


 İL DEMOKRASİ HAKEM KURULU YEDEK ÜYELERİ 
1. Fatma Duran 
2. Aydın kara


 BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ ASİL ÜYELER
 1. Şerafettin Yıldırım
 2. Şahin Şerifoğulları 
3. Gülersem Çopur 
4. Uğurcan Güleç 
5. İbrahim Şerbet 
6. Hülya Özen 
7. Hasan Murat Öz
 8. Necati Çetinkaya 
9. Ömer Faruk Çelik 
10. Selami Sarıpolat 


BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ YEDEK ÜYELERİ 
1. Mehmet Erol 
2. Nadir Gülşen 
3. Hüsnü Kalkan 
4. Şahin Oğuz 5. Cemal Babür
 6. Ramazan Sekmen


KONGREDEN NOTLAR
Gerçekleştirilen Ak Parti 7. Olağan kongresi, bugüne kadar yapılan en sönük, en heyecansız ve katılımın çok az olduğu kongre olarak tarihe geçti.
Pandemi kuralları sebebiyle salonda bir dolu bir boş koltuk uygulaması yapacaklarını ve buna rağmen salonda 3500 partili, beklediklerini ifade eden il Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın tahminleri tutmadı ve salonda tüm görevli ve delegelerle birlikte ancak 500 izleyici yer aldı.
Kongreye delegeler de dâhil yönetimde bulunan çok kişi gelmedi.
Divan başkanının yanlışları ve yaptığı gaflar kongreye damga vurdu. Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nı önce eski belediye başkanı olarak anons eden, düzelteyim derken de bu kez il başkanı olarak takdim ederek yeni bir yanlışa düşen Divan başkanı Ak Parti Genel Merkez Doğu Anadolu Bölgesi Teşkilat Koordinatörü Mahmut Gürcan, konuşmacılara “konuşmanızı kısa tutun” uyarıları ile de tepki topladı. Divan başkanının bu tavrı, konuşmacıları olumsuz etkiledi ve çok sayıda dil sürçmesi ve yanlış kelimelerin kullanılmasına sebep oldu. Bu baskı, konuşmacılar üzerinde o kadar olumsuz etki gösterdi ve milletvekili Metin Bulut bir “istifade ettik” diyeceği yerde “istifa ettik” ifadesini kullandı.
Salon, günlerden beri süslendiği, her koltuğa bayrak bırakıldığı ve sahne sistemi ve görsel şölen oluşturulduğu halde bu masrafa ve emeğe karşın salonun hakkını vererek herhangi bir coşku oluşturulamaması ya da bunu sağlayacak etkinliklerin gençlik kolları tarafından dahi olsa oluşturulamaması tepkilere sebep oldu.
Kongreye katılanların anons edildiği anda en çok alkışı eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile eski il başkanı ve eski milletvekili Ejder Açıkkapı aldı.
Kongrelerin coşkulu geçmesini sağlayan gençlik kolları salonda resmen silindi. Palu’dan gelen bir otobüs genç ile kongre kısmen de olsa coşku ve tezahüratla heyecanlandı.
Kongrenin, aynı anda yapılan ve televizyonlardan hemen hepsinin izlendiği diğer illerden çok sönük ve ruhsuz yapılması ve tabanın ilgisizliğini gören siyasilerin şehrin bugüne kadar yaşadığı en sönük ve ruhsuz kongresi olmasının şokunu yaşayan samimi ve duyarlı siyasilerin, muhtemelen sandığa da yansıyacak bu kötü gidişatı nasıl durduracakları ve bunun önüne geçmek için nasıl bir yol izleyeceklerine dair acil toplantılar yapma çağrıları da haber merkezimize gelen duyumlar arasında.