BİRİZ-BERABERİZ-GÜÇLÜYÜZ!

SEPTİOĞLU GELENEĞİ
Türk siyasetinin renkli simalarından ve eski Bakanlarından olan Ali Rıza Septioğlu, siyaset yaptığı süre içerisinde şehrimize önemli hizmetlerde bulun

BİRİZ-BERABERİZ-GÜÇLÜYÜZ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEPTİOĞLU GELENEĞİ
Türk siyasetinin renkli simalarından ve eski Bakanlarından olan Ali Rıza Septioğlu, siyaset yaptığı süre içerisinde şehrimize önemli hizmetlerde bulunmuş, doğdigerığı, sözünü esirgemez hali ve hemşerilerine düşkünlüğü ile tarihe geçmiş güçlü bir siyasi aktördü.
Demirel'i, anlattığı fıkralarla güldüren ve neşelendiren isimlerden biri olması yanında, Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı’nın yemin törenini büyük bir olgunluk ve tecrübe ile yöneten, Kavakçı’nın başörtüsü ile yemin etmesi için büyük bir risk alan ancak Ecevit’in meclisi provoke etmesiyle yemin töreni gerçekleştiremeyen Ali Rıza Septioğlu, bu onurlu duruşuyla büyük takdir toplamıştı.

SEPTİOĞLUNUN SİYASİ MİRASI
Demokrat Parti ve Doğruyol Partisi geleneğinden gelen, bu partilerin Palu ilçe, Elazığ il, Merkez ilçe koltuklarında bulunan Septioğlu ailesi fertleri, zaman zaman farklı partilerde de siyaset yaptılar. Merhum Ali Rıza Septioğlu, partisinin kendisini listeye koymadığı seçimlerde bağımsız olarak aday olmuş ve meclise gitmeyi başarmıştı.
Bugün Ak Parti Milletvekili olan Faruk Septioğlu, 2002 seçimlerinde bağımsız aday olmuş ancak kazanamamıştı. Yine Palu Belediye başkanlığı görevini yapan Mehmet Septioğlu, Saadet Partisi adayı olarak 2009 yılında belediye başkanı seçilmiş, 2014 yılında bu kez MHP adayı olarak girdiği Palu belediye Başkanlığını kaybetmişti.
SEPTİOĞLU AİLESİNİN ABİSİ FEYZİ SEPTİOĞLU
Septioğlu ailesinde bunlar yaşanırken ailenin büyüğü olan Feyzi Septioğlu, bu süreçte hep sessiz kalmış, kardeşlerinin siyasi çalışmalarını takdir etmişti. Her zaman camianın sözcüsü ve yetkilisi olmasına rağmen Feyzi Septioğlu’na herhangi bir teklif de gelmemişti.
ALİ ÖZCAN VE CHP
Feyzi Septioğlu’nun CHP Elazığ teşkilatıyla ilk teması 2011 seçimlerinde Ali Özcan’ın CHP milletvekili adayı olmasıyla başladı. Elazığ’a hizmet edeceğine inandığı Ali Özcan’ı geçmişte birlikte siyaset yaptığı Doğru yolcu duayenlerle birlikte CHP’ye destek verdi ve partinin 45 bine yakın oy almasında önemli rol oynadı.
KILIÇDAROĞLU’NUN ÖZEL TEKLİFİ
Elazığ’ın siyasi duayeni Feyzi Septioğlu’na CHP’den aday olma teklifi bizzat CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Bu teklif önce hem CHP tabanında hem de Septioğlu tabanında tepki ile karşılansa da zaman içinde iki kesim de milletvekilliği kazanma ihtimalinin yüksek olduğu gerçeğiyle parti etrafında kilitlenmeye  başladı.
SEPTİOĞLU AİLESİ’NDEN BİRLİK MESAJI
CHP’den birinci sıra milletvekili adayı olan Feyzi Septioğlu bugün Hankendi Mevkinde karşılanarak şehrimize gelecek. Konvoy halinde şehir turu atacak olan CHP’lilerin gövde gösterisinin seçimlerin sonuçlarını etkileyecek düzeyde olması bekleniyor.
AİLE HEP BİRLİKTE VE KENETLENDİ 
Bu törenin en önemli özelliği tüm aile fertlerinin Feyzi Septioğlu’na destek vermesi. Septioğlu ailesinden Muhammed Septioğlu,Selahattin Septioğlu,Mücahit Septioğlu törene katılarak destek verecek. Faruk Septioğlu ise törene katılmayacak ama destek vereceği belirtildi.