Birçok ili geride bıraktık, Elazığ 'Tekle' Lider

STANFORD Üniversitesi dünyadaki en etkili bilim insanları listesini yayınladı. Yayınlanan listede iki üniversitesi veya daha fazla üniversite bulunduran birçok ili geride bırakan Elazığ Fırat Üniversitesi 49 akademisyenle Türkiye'de 2'nci sırada yer alması şehirde büyük bir mutluluk ver gurur verdi.

Birçok ili geride bıraktık, Elazığ 'Tekle' Lider
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı.

LİSTELER BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE HAZIRLANIYOR.

4 Ekim 2023 tarihinde Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk %2'lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı" listesi, "Kariyer boyu etki" ve "Yıllık etki (2021 yılı çalışmaları)" olarak iki kategoride listelendi. Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan "atıf sayısı, h-indeks. hm indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Birçok ili geride bıraktık, Elazığ 'Tekle' Lider

TÜRKİYE'DEN BİN 202 AKADEMİSYEN LİSTEDE YER ALDI

Oluşturulan listede, yüzde 2'lik dilime giren 200.644 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye'den 1202 Öğretim Üyesi girerken, en fazla akademisyeni giren üniversite; 62 akademisyenle İstanbul Teknik üniversitesi oldu. Aynı listede Elazığ Fırat Üniversitesinden 49 öğretim üyesi ile yer alırken Malatya İnönü Üniversitesi 9 ve Malatya Turgut Özal üniversitesi bir akademisyen ile listeye girdi.

Birçok ili geride bıraktık, Elazığ 'Tekle' Lider

LİSTENİN ZİRVESİNDE YER ALAN ÜNİVERSİTELER

62 akademisyenle İstanbul Teknik üniversitesi, 
49 akademisyenle Elazığ Fırat Üniversitesi, 
42 akademisyenle Ankara Hacettepe Üniversitesi, 
42 akademisyenle Koç Üniversitesi,
38 akademisyenle Yıldız Teknik Üniversitesi,
32 akademisyenle Gazi Üniversitesi, 
30 akademisyenle ODTÜ takip etti.

Birçok ili geride bıraktık, Elazığ 'Tekle' Lider

REKTÖR GÖKTAŞ’IN ÇABALARI SONUÇ VERİYOR

Göreve geldiği günden bugüne kadar Fırat Üniversitesi’ne yaptığı altın dokunuşlarla üniversitenin adeta bir atılım yapmasını sağlayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın bu çabaları sonucunda Fırat Üniversitesi araştırma üniversiteleri arasına da girmişti. Bu başarı grafiği dünyanın en etkili bilim insanları listesinde de kendisini gösterdi ve Elazığ’ın gururu olmayı başardı. Elazığ, Türkiye’de iki veya daha fazla üniversiteleri bulunan şehirleri de geçerek listede 2. sıraya yerleşti ve liderliğini gösterdi. Bu başarı Elazığ’da bir üniversitenin daha çok rahatlıkla kurulabileceğini ispatladı.