Bir yanlış daha mı?

İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının yapıldıkları mevkilerini, konumlarını ve yanlış yapılan tercihleri sıklıkla dile getiriyoruz.

Bir yanlış daha mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik binası, yeni Emniyet Müdürlüğü binası, Orman Bölge Müdürlüğü ile DSİ lojmanlarının Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapılması gibi yanlışlara bir yenisi daha eklenecek gibi gözüküyor.

Adalet Bakanlığı, Elazığ'da yeni Çocuk Cezaevi yapımı için ihale sürecini başlattı.  Şehre üretim ve istihdam sağlayacak tesisler yerine cezaevi yapmanın hizmet olup olmadığı tartışmaları ayrı bir tarafa, asıl skandal ve facia bu cezaevinin Malatya Caddesi üzerinde Belediyenin yanında bulunan Islahevinin yerine yapılmak istenmesi.

Adalet Bakanlığı, Elazığ’da yeni bir Çocuk Kapalı İnfaz Kurumu yapımı için harekete geçti ve ihale sürecini başlattı.Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan Elazığ Çocuk Kapalı İnfaz Kurumu yapım ihalesi, 17 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. İhale ilanında, yeni cezaevinin daha önce bulunduğu yani Malatya Caddesi üzerinde Belediye binasının doğusunda bulunan çok değerli bir arazi üzerinde yapılacak.

Çocuk cezaevi de olsa bu bina sonuçta cezaevi. Bazı sosyal projelerle çocukların topluma ve hayata kazandırılması düşünülebilir ama bu durum, binayı şehir merkezinde yapma sonucunu getirmemeli.

Yeni çocuk cezaevinin yapılacağı alan çok değerli bir alan. Bu arsanın satılması sonucu farklı bir alanda belki 30 cezaevi yapacak kaynak üretilebilir.  Madem ülkemiz mali bir sıkıntıdan geçiyor. Madem kamuda tasarruf genelgeleriyle birçok yapım ve alım işleri durdurulmuş hatta yapılan ihaleler bile iptal ediliyor, adalet bakanlığı bu değerli araziyi satıp neden mevcut alanla birlikte birçok altyapı hizmetleri tamamlanmış bir alanda bu cezaevi yapılmıyor?

Yeni bir kamu faciası ile karşı karşıya ve yine kamu eliyle bir yanlış yapmanın arifesinde olduğumuzu ilgililere özellikle Adalet Bakanlığı yetkililerine hatırlatıyor ve kararın bir kez daha gözden geçirilmesi gerekliliğini dile getiriyoruz.