Bir Şey Olsun Artık!

Bir televizyon programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 2019'da İstanbul seçimlerinin kaybedildiği dönemde yaptığı 'Hiçbir şey olmasa bile bir şey olmuştur' sözlerine açıklık getirdi.

Bir Şey Olsun Artık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Program sunucusu Taha Hüseyin Karagöz’ün, “Bu sözü neden söylediniz, neyi ifade etmek istediniz?” sorusuna cevap veren Yavuz, “Aslında benim böyle bir sözüm yok. Ben de kullanmaya başladım sanki benimmiş gibi. O gün gerçekten İstanbul'da bir şeyler oldu. Hiçbir şey olmadıysa şayet 28 bin oy nasıl oldu da 13 bin rakamına indi? Demek ki bir şeyler oldu” demiş.

Türk siyasi hayatına önemli isimler kazandıran Ak Parti’de böylesine isimlerin var olması ve halen revaçta olmasının izahını nasıl yapar yetkililer bilemeyiz ama İstanbul seçimlerinin sonuçlarını halen  “Hiçbir şey olmadıysa da bir şeyler oldu” cümlesine sığınarak savunmak seçmeni ve toplumu okuyamamaktır.

Seçimin yenilenmesinde ısrarcı olan ve yenilenirse seçimin kesin kazanılacağına  Erdoğan’ı da inandıran Yavuz, önce şu soruya cevap versin:İstanbul’da tekrarlanan büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu farkı, 3 binden 806 bine nasıl çıkardı. Ya da Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Binali Yıldırım 31 Mart’a göre 220 bin oyu niye kaybetti?

Yavuz, yapılan hatalara kılıf arayıp gizem katmak yerine, bir şeyler oldu bahsinden bir kurtulup bu soruların cevabını verse keşke. 

Ve yine Ak Parti, toplumu okuyamayan ve Ak Parti’ye zarar veren bu isimler ile ne zaman yollarını ayıracak diye birilerinin feraseti açılsa. 

Yoksa iki seçim arasındaki açık fark daha da açılacak. Bir şey olsun artık. Ak Parti’ye zarar veren bazı kişiler ile yollar ayrılsın artık.