Bir Resmin Anlattığı Gerçek

Haberin konusu resim üzerine yazıldığı gibi bıçaklı kavga.

Bir Resmin Anlattığı Gerçek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürekli yaşanan bu tür adli vakalar doğal olarak haberlere de konu oluyor.

Biz bu haberi okuduk ama olayın vuku bulduğu ve yaralıyı almak için ambulansın geldiği sokağın resmini daha vahim ve daha büyük  bir sorun gördük.

Bıçaklı kavga sonucunda yaralan vatandaşımız tez zamanda iyileşir ve günlük yaşamına döner ama 2020 depreminden sonra harabeye dönen şehir merkezi nasıl ayağa kalkar ve rutin yaşamına nasıl döner ciddi tereddütlerimiz var.

Resimde de görüleceği gibi sokağa sokak demeye bin şahit lazım. Deprem sonrası yıkılmış binalardan arta kalan hafriyat ve molozlar, ağır iş makinalarının yıkım sonrası yolda bıraktığı tahribatlar, daracık kaldırımlar ve bırakın yaşamayı insanın geçmekten bile korktuğu mekanlar. 

2020 depremiyle başlayan 2023 depremiyle devam eden şehir merkezindeki yıkımlar ve sonrası oluşan enkazların ayağa kaldırılmasına yönelik tam dört yıldır bu köşelerden feryat-ı figan  ediyoruz.

Kamu eli değmeden, kamu güvencesi ve garantisi olmadan bu yapıların yerine yenilerinin yapılması ve şehir merkezinin ayağa kaldırılmasının  mümkün olmadığını haykırıyoruz. 

Geçtiğimiz gün ilimize gelen Bakan Murat Kurum’un şehir merkezinin belediyemizle birlikte ayağa kaldıracağız müjdesi şehirde önemli bir heyecan oluşturdu.

Umarız bu konuda daha çok vakit kaybedilmez ve dönüşüm başlar.