Bir de Haber mi Verseydi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önde gelen isimleriyle yaptığı gizli online toplantıya ait görüntüler sızdırıldı. Olay büyük yankı uyandırırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 'Partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları doğru bulmuyoruz. Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz' dedi.

Bir de Haber mi Verseydi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Online toplantıdan genel merkezin haberinin olup olmadığı sorusuna da Öztrak, "Genel merkezin bu toplantıdan da haberi yoktur." ifadeleriyle yanıt vermiş.

Yahu adam Genel Başkana bayrak açmış, ‘başaramadın, çekil’ diyor, Kılıçdaroğlu da değişime direnip çekilmeme yönünde bir irade ortaya koyunca “kimler benimle” diyerek partinin ağır isimleri ile  toplantı yapıyor.

İmamoğlu bu amaçla ve kendi ekibini oluşturmak amacıyla yaptığı toplantıyı bir de Genel Merkeze haber mi verecekti? Haber verirken de “Kılıçdaroğlu’nu devirmek için kulis ve özel toplantılar yapacağım, buna izin verir misiniz?” mi diyecekti.

Artık köprüler yıkılmış, gemiler yakılmışken, baba-oğul muhabbeti tarih olmuşken İmamoğlu’nun kendi ekibini kurmaya yönelik toplantılar yapması sadece CHP’nin değil siyasetin doğasında olan normal bir davranıştır.

Her parti içindeki muhalefet önce kendi içinde başlar, başarılı olunursa yönetime geçilir, olunmazsa yeni bir parti kurulmak suretiyle yol ayrımına gidilir. Ak Parti’nin kuruluş süreci de böyle olmuştur.

CHP’de yaşanan da budur ve toplantıların yapılması da normaldir. Genel Merkeze bilgi verilmesi gibi bir uygulama da teamül de yoktur, olamaz.