Bir De Biz İnansak...

Bir De Biz İnansak...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin bölgesinde oyun kurucu ve önemli bir rol oynadığını ve dünya dengelerini bozan bir süper güç olma yolunda ilerlediği gerçeğine içimizden birileri inanmayıp bıyık altından gülse de  durum Avrupa cenahından farklı görülüyor.

AB-Batı Balkanlar zirvesinde konuşan Avusturya Başbakanı Kurz, AB'nin bölgeye üyelik perspektifi sunmaması durumunda burada "Rusya, Çin ve Türkiye gibi süper güçlerin rolünün artacağı" uyarısı yaptı.

Avrupa Birliği (AB), Slovenya'da yapılan AB-Batı Balkan zirvesinde altı Batı Balkan ülkesi; Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan ile başlatılan tam üyelik sürecinin arkasında olduğunu teyit etti.

AB liderleri uzun süren müzakereler sonrası söz konusu altı ülkenin yargı reformundan ekonomik reformlara bir dizi kriteri yerine getirmeleri halinde Birlik'e katılmaları konusunda anlaştı.

Litvanya Başbakanı Krisjanis Karins "Burası bizim arka bahçemiz" derken Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da bu görüşü destekleyerek "Eğer AB bu bölgeye gerçek bir perspektif sunmazsa, Çin, Rusya veya Türkiye gibi başka süper güçler, burada daha büyük bir rol oynayacak. Bölge coğrafi olarak Avrupa’ya ait ve Avrupalı bir perspektife ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Avrupalı’nın Türkiye’ye bakışı böyleyken, “Bizim ne işimiz var Akdeniz’de, Karadeniz’de”  diyen bazı kesimlerin ne kadar ufuksuz ve bilgisiz oldukları ortaya çıkıyor.

Türkiye’nin gücü ve etkinliğini tüm dünya anladı ama içimizdeki art niyetliler anlayamadı maalesef. Tek dert ve hedefleri Erdoğan’ı düşürmek. “O düşsün de lüzumu yok Türkiye’de düşsün” gibi bir siyasi ihtiras ve kinle bakıyorlar meselelere.

Küresel ve emperyal güçlerin suyuna gitmeyen ve hatta onların tekerine çomak sokmak gibi bir duruş sergilediği için “Dünyayı bize düşman etti” gibi ilkesiz bir dış politika arzulayanlara bu millet iktidarı verir de ülkeyi teslim eder mi?