Bir Boksörün Başarı Öyküsü: Gülistan Gezici 

Nisa Yılmaz/ İlk kez Yakup Kılıç' ı izleyerek boks ve spor hayatına başlayan mili sporcu Gülistan Gezici, hedeflerine doğru emin ve hızlı adımlarla devam ediyor

Bir Boksörün Başarı Öyküsü: Gülistan Gezici 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ İlk kez Yakup Kılıç’ ı izleyerek boks ve spor hayatına başlayan mili sporcu Gülistan Gezici, hedeflerine doğru emin ve hızlı adımlarla devam ediyor.

Elazığ Bölgesi Milli Takımlar Boks Antrenörü Cemil Döndü’ den bir tesadüf üzerine ders alamaya başlayan Gezici, hayatının seyrini bu noktada değiştirmeye başladı. Türkiye ve olimpiyatlarda derece alan Gezici, boks hayatına nasıl başladığını ve hedeflerini gazetemize anlattı.

 

Spor Kulübünün Önünden Geçiyordu Şimdi İse Milli Sporcu

64 Kilogramda Elazığ’ ı temsil eden 23 yaşındaki Gezici, aynı zamanda mili sporcu. Gezici, boksa ilk nasıl başlamaya karar verdiğini şöyle anlattı: “Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunuyum. İlk branşım atletizmdi. Şans üzerine spor kulübünün önünden geçiyordum şimdi ise buraya kadar geldim. Biran heveslendim ve hocamla başlamaya karar verdik. Boks antrenmanlarına başladım ve o şekilde devam ettim. Amacım tamamen boksu öğrenmekti.”

 

“Türkiye Şampiyonasına İlk 2011’de Katıldım”

Türkiye şampiyonasına ilk 2011 yılında 64 kilogramda ve gençlerde başladım. İlk maçımda kaybetmiştim fakat güzel bir duyguydu bir maça çıkmak ve milli takım antrenörü, çıktığım maçtan sonra beni milli takıma çağırdı. 2011’ den sonraki tüm milli takım kamplarında ve milli maçlarda bulundum.

 

4 Sene Boyunca Türkiye 2’incisi Oldu

Türkiye şampiyonlarında arka arkaya 4 sene Türkiye 2’incisi oldum. Daha sonra 3’üncüsü olduğum maçlara katılmaya devam ettim bu şekilde. Şimdi önümde bir milli maç daha var. Çanakkale’ de Kıbrıs Şehitleri Adına ikili turnuvalar yapılacak. Hedefim bu maçtan güzel bir derece çıkarmak. Sonra tekrar Türkiye şampiyonasına hazırlanacağım. Sonraki hedefimiz ise Avrupa ve Dünya. Yolumuza böyle devam edeceğiz.

 

Ailem Her Zaman Destekçim

Babam inşaat işçisi, annem ise mutfak şefliği yapıyor. Ailem her zaman destekledi spor yapmamı. Fakat kız çocuğu olduğumdan dolayı ilk başta çok olumlu bakmadılar, tereddütleri vardı. Fakat milli takıma seçildikten sonra ve müsabakalarda derece almaya başladıktan sonra ailemin bakış açısında değişmeler olmaya başladı. Aldığım galibiyetler onları da heyecanlandırmaya başladı. Her sabah antrenmana annem uyandırır beni. İkisi spor yapmamda destekçilerim. Okumam ve spor yapmam için ellerinden geleni yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar.

 

Hedefim Önce Türkiye Sonra Avrupa ve Dünya

Ben boksa Yakup Kılıç’ın maçlarını izleyerek başladım. Boksa olan hevesim oradan geliyor. Yakup Kılıç’ ta hocamın öğrencisidir. 2008 Pekin Olimpiyatlarında izlemiştim Yakup Kılıç’ın maçını. Daha sonra araştırdım ve Cemil hocamızın yetiştirdiğini öğrendim. Cemil hocayla konuştum ve başladım. Hedefim tabii önce Türkiye şampiyonluğu daha sonra Avrupa ve Dünya.